Mesni rolat
Potrebno je:
- 1/2 kg junećih šnicli
- 1/2 kg belog pilećeg mesa (isečenog u šnicle)
- 2 crvene paprike
- senf
- biber
- biljni začin
- beli luk
- voda
- belo vino
Priprema
1. Juneće šnicle istanjiti tanko
tučkom za meso. Od njih formirati koru, koja će se uviti u vidu rolata. Meso staviti na aluminijumsku foliju, podmazanu
uljem. Pobiberiti ga, posuti biljnim začinom, premazati senfom i posuti
ga sitno isečenim belim lukom.
2. Pileće šnicle takođe istanjiti,
staviti ih preko junećeg mesa, pobiberiti, posuti biljnim začinom,
premazati senfom, posuti belim lukom i preko poređati na štapiće isečenu
crvenu papriku.
3. Tako pripremljeno meso, pomoću
folije, uviti u rolat. Rolat čvrsto umotati i staviti u pleh gde će se
peći. Naliti ga mešavinom (1:1) belog vina i vode, da tečnost dođe do
polovine rolata. Staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200
stepeni, 1h. Posle tog vremena, izvaditi rolat iz rerne, sačekati 15-ak
minuta, prebaciti na dasku za sečenje, skinuti foliju, iseći rolat i
poslužiti ga uz prilog, po želji.
Коментари
Постави коментар