Mesni rolat
Potrebno je:
- 1/2 kg junećih šnicli
 - 1/2 kg belog pilećeg mesa (isečenog u šnicle)
 - 2 crvene paprike
 - senf
 - biber
 - biljni začin
 - beli luk
 - voda
 - belo vino
 
Priprema
      1. Juneće šnicle istanjiti tanko 
tučkom za meso. Od njih formirati koru, koja će se uviti u vidu rolata. Meso staviti na aluminijumsku foliju, podmazanu 
uljem. Pobiberiti ga, posuti biljnim začinom, premazati senfom i posuti 
ga sitno isečenim belim lukom.
     
    
      2. Pileće šnicle takođe istanjiti, 
staviti ih preko junećeg mesa, pobiberiti, posuti biljnim začinom, 
premazati senfom, posuti belim lukom i preko poređati na štapiće isečenu
 crvenu papriku.
     
    
      3. Tako pripremljeno meso, pomoću 
folije, uviti u rolat. Rolat čvrsto umotati i staviti u pleh gde će se 
peći. Naliti ga mešavinom (1:1) belog vina i vode, da tečnost dođe do 
polovine rolata. Staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 
stepeni, 1h. Posle tog vremena, izvaditi rolat iz rerne, sačekati 15-ak 
minuta, prebaciti na dasku za sečenje, skinuti foliju, iseći rolat i 
poslužiti ga uz prilog, po želji.
     
    



Коментари
Постави коментар