Plazma torta
Kora:
- 14 belanaca
- 28 kašika šećera
- 14 kašika mlevenih oraha
- 14 kašika mlevenog, plazma, keksa
- 1 kesica praška za pecivo
Fil:
- 1l mleka
- 14 žumanaca
- 200 g šećera u prahu
- 5 kašika brašna
- 2 kašike gustina
- 1 kesica vanilinog šećera
- 1,5 margarin
- 200 g mlevene plazme
- 200 g sitno iseckane milka čokolade
- 200 g mlevenih oraha
- 300 g plazma keksa
- 100 g šećera u prahu
.. i još:
- 3 kesice šlag krema od čokolade
Priprema
1. Kora: Umutiti čvrsto 7 belanaca
sa 14 kašika šećera. Dodati 7 kašika mlevenih oraha, 7 kašika mlevene plazme i pola kesice praška za pecivo. Izmešati kašikom i sipati u pleh
obložen pek papirom. Peći na 140 stepeni. Na isti način ispeći još jednu
koricu.
2. Fil: Od 1 l mleka odvojiti 200
ml. 14 žumanaca i 200 g šećera u prahu umutiti penasto. Dodati brašno,
gustin i vanilin šećer. Sve to razrediti sa odvojenih 200ml mleka.
Ostalo mleko stavi da provri. U provrelo mleko sipati umućenu masu i
skuvati fil. Ostaviti da se ohladi. U ohlađeni fil dodati 1,5 margarin
umućen sa 100 g šećera u prahu. Umutiti mikserom da masa postane
penasta. Dodati 200 g mlevenog plazma keksa, 200 g iseckane milka
čokolade i 200 g mlevenih oraha.
3. Na tacnu za tortu staviti 1
koricu, premazati filom, poređati plazma keks (malo potopljen u mleko),
premazati filom, zatim ide druga korica, premazati filom i na kraju celu
tortu premazati umućenim šlag kremom od čokolade.
Коментари
Постави коментар