Svinjsko meso sa testeninom
Potrebno je:
- 400 g testenine (široki rezanci)
- 300 g svinjskog mesa
- 1 glavica crvenog luka
- 1 sveža crvena paprika
- 1 ljuta papričica (ne mora)
- 1 veća šargarepa
- 300 g šampinjona
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 4 češnja belog luka
- 1 kašika senfa
- suvi biljni začin
Priprema
1. Meso i šargarepu iseći na sitne
kockice, pa staviti na zagrejano ulje da se dinsta. Dinstati, na tihoj
vatri, 10-ak minuta, pa dodati sitno iseckani crveni luk i svežu crvenu
papriku, isečenu na rezanca. Dodati i iseckanu ljutu papričicu. Posuti
biozačinom. Nastaviti sa dinstanjem, dok meso i povrće ne omekšaju, uz
postepeno dodavanje vruće vode.
2. Pečurke iseći na deblje listiće,
pa ih dodati u jelo. Ubaciti i sitno iseckani beli luk. Dinstati dok ne
ispari voda koju su pečurke pustile.
3. Kada se jelo ukrčkalo, dodati
kašiku senfa, promešati, pa dodati pavlaku za kuvanje. Sve dobro
promešati, da se svi sastojci sjedine.
4. Testeninu skuvati, po uputstvu sa pakovanja. U tanjir sipati testeninu, pa preko dodati meso sa povrćem. Prijatno.
Коментари
Постави коментар