Čokoladne kocke
Za koru:
- 3 jajeta
- 150 g šećera
- 50 ml ulja
- 100 ml mleka
- 100 g otopljene čokolade
- 70 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 100 g mlevenih oraha
Za natapanje kore:
- 1 kesica 3 u 1 Grand - choko orange
Za fil:
- 400 ml mleka
- 1 kesica pudinga od čokolade
- 60 g šećera
- 100 g čokolade
- 50 ml jake crne kafe
- 250 g margarina (putera)
Za glazuru:
- 150 g čokolade
- 5 kašika šećera
- 5 kašika mleka
- 80 ml ulja
- 2 kašike ruma
Priprema
1. Kora: Odvojiti žumanca od
belanaca. Umutiti čvrsto belanca i ostaviti na stranu. Žumanca umutiti
sa šećerom u penastu masu. Dodati ulje, mleko i otopljenu čokoladu.
Sjediniti mikserom. Zatim dodati brašno sa pecivom i mlevene orahe.
Sjediniti. Na kraju ubaciti umućena belanca i varjačom (ne mikserom) sve
sjediniti. U podmazani pleh (vel. 20x34cm) sipati umućeno testo i
staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 170 C. Ispečenu
koru ohladiti.
2. Ohlađenu koru natopiti sa toplom Grandovom kafom (koru ne vaditi iz pleha), a ostatak popijte.
3. Fil: Sa malo mleka rastvoriti
puding od čokolade, a ostatak mleka, zajedno sa šećerom i izlomljenom
čokoladom staviti da prokuva. Žicom za mućenje mešati da se čokolada
otopi. Kada mleko prokuva sipati razmućeni puding i skuvati krem.
Skuvani krem pokriti providnom folijom i ostaviti da se ohladi.
4. Dok čekamo da se krem ohladi, skuvati jaču kafu i ohladiti. Umutiti penasto margarin.
5. U hladan krem sipamo ohlađenu
kafu i mikserom umutimo. Zatim postepeno dodajemo umućeni margarin, uz
neprekidno mućenje mikserom. Kada krem postane penast preliti ga preko
testa i lepo rasporediti.
6. Glazura: U šerpicu staviti
izlomljenu čokoladu, dodati šećer, mleko i ulje. Na tihoj vatri mešati
da se sve otopi i sjedini. Kada čokolada postane glatka sipati rum,
promešati i preliti preko fila. Ostaviti da se dobro ohladi, pa iseći na
kocke.
Коментари
Постави коментар