Kečap
Potrebno je:
- 15 kg samlevenog paradajza
- 600 g šećera
- 140 g soli
- 200 g gustina
- 200 ml vinskog sirća
- 1/3 kašičice cimeta
- 1 konzervans
- origano
Priprema
1. Samleveni paradajz (samleti ga na mašinici koja odvaja kožicu i semenke) staviti u
dublju šerpu i staviti na šporet da se kuva. Posle pola sata kuvanja,
dodati šećer, so, vinsko sirće i cimet. Nastaviti sa kuvanjem. Kada
počne da se zgušnjava, izvaditi oko litar tečnosti i potpuno je
ohladiti. U izvađenoj, ohlađenoj, tečnosti rastvoriti gustin. Gustin
polako dodavati u paradajz, uz neprestano mešanje. Origano dodati po
ukusu. Sipati kesicu konzervansa, promešati da se konzervans rastopi i
sipati vruć kečap u tegle ili flašice. Tegle (ili flašice) staviti pod
ćebe, dok se ne ohlade.
Коментари
Постави коментар