Kečap
Potrebno je:
- 15 kg samlevenog paradajza
 - 600 g šećera
 - 140 g soli
 - 200 g gustina
 - 200 ml vinskog sirća
 - 1/3 kašičice cimeta
 - 1 konzervans
 - origano
 
Priprema
      1. Samleveni paradajz (samleti ga na mašinici koja odvaja kožicu i semenke) staviti u 
dublju šerpu i staviti na šporet da se kuva. Posle pola sata kuvanja, 
dodati šećer, so, vinsko sirće i cimet. Nastaviti sa kuvanjem. Kada 
počne da se zgušnjava, izvaditi oko litar tečnosti i potpuno je 
ohladiti. U izvađenoj, ohlađenoj, tečnosti rastvoriti gustin. Gustin 
polako dodavati u paradajz, uz neprestano mešanje. Origano dodati po 
ukusu. Sipati kesicu konzervansa, promešati da se konzervans rastopi i 
sipati vruć kečap u tegle ili flašice. Tegle (ili flašice) staviti pod 
ćebe, dok se ne ohlade.
     
    



Коментари
Постави коментар