Pita sa spanaćem
Potrebno je:
- 1/2 kg tankih kora za pite
Fil:
- 1/2 kg spanaća
- 1/2 kg sitnog sira
- 1 čaša (180 g) milerama
- 4 jajeta
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
I još:
- ulje
Priprema
1. Fil: Spanać iseckati sitno i, na
malo ulja, ga propržiti (samo da omekša i da ispari tečnost koju,
spanać, otpusti). Ostaviti da se ohladi. U ohlađeni spanać dodati sitan
sir, mileram, jaja, so i pecivo, pa sve, dobro, viljuškom sjediniti.
2. Kore podeliti, da imate za svaki
rolat, po dve kore. Raširiti prvu koru, na radnu površinu, popskati je
uljem, poklopiti sa drugom korom, poprskati je uljem i staviti (po celoj
površini kore) deo fila. Umotati kore u rolat i staviti u podmazani
pleh.
3. Ponoviti postupak i sa ostalim
korama i filom. Poređane rolate premazati uljem i staviti da se peču, u
prethodno zagrejanoj rerni, na 180 stepeni.
4. Pečenu pitu izvaditi, pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi. Prohlađenu pitu iseći i poslužiti.
Коментари
Постави коментар