Pita sa spanaćem

Potrebno je:

  • 1/2 kg tankih kora za pite

Fil:

  • 1/2 kg spanaća
  • 1/2 kg sitnog sira
  • 1 čaša (180 g) milerama
  • 4 jajeta
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica soli

I još:

  • ulje

Priprema

1. Fil: Spanać iseckati sitno i, na malo ulja, ga propržiti (samo da omekša i da ispari tečnost koju, spanać, otpusti). Ostaviti da se ohladi. U ohlađeni spanać dodati sitan sir, mileram, jaja, so i pecivo, pa sve, dobro, viljuškom sjediniti.
2. Kore podeliti, da imate za svaki rolat, po dve kore. Raširiti prvu koru, na radnu površinu, popskati je uljem, poklopiti sa drugom korom, poprskati je uljem i staviti (po celoj površini kore) deo fila. Umotati kore u rolat i staviti u podmazani pleh.
3. Ponoviti postupak i sa ostalim korama i filom. Poređane rolate premazati uljem i staviti da se peču, u prethodno zagrejanoj rerni, na 180 stepeni.
4. Pečenu pitu izvaditi, pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi. Prohlađenu pitu iseći i poslužiti.

Коментари

Популарни постови