Pileći bataci sa tortilja čipsom
Potrebno je :
- 4 pileća bataka
 - 100 g tortilja čipsa sa ukusom paprike
 - suvi biljni začin
 - 2 jajeta
 - brašno
 - ulje
 
Priprema
      1. Staviti batake u vodu, dodati 
zelen za supu, posuti suvi biljni začinom i staviti da se kuva. Kada 
bataci omekšaju izvaditi ih, a supu začiniti po vašem izboru.
     
    
      2. Tortilja čips staviti u kesu i 
oklagijom ga izdrobiti. U jednu posudu stavimo jaja i viljuškom ih 
umutimo, u drugu posudu stavimo brašno a u treću stavimo tortilja čips.
     
    
      3. Skuvane batake pospemo začinom i 
biberom. Zatim, svaki batak prvo uvaljamo u brašno, zatim u jaja i na 
kraju u tortilja čips. Rukama čips dobro zalepimo za meso. 
     
    
      4. U odgovarajuću posudu sipamo ulje
 i stavimo da se ugreje. U vruće ulje stavljamo batake i pržimo ih dok 
ne dobiju lepu, rumenu boju. Pržene batake izvaditi i staviti na papirnu
 salvetu, da bi salveta upila višak ulja. 
Poslužiti ih uz krompiriće i sezonsku salatu ili uz neki prilog po vašem 
izboru.
     
    



Коментари
Постави коментар