Pileći bataci sa tortilja čipsom
Potrebno je :
- 4 pileća bataka
- 100 g tortilja čipsa sa ukusom paprike
- suvi biljni začin
- 2 jajeta
- brašno
- ulje
Priprema
1. Staviti batake u vodu, dodati
zelen za supu, posuti suvi biljni začinom i staviti da se kuva. Kada
bataci omekšaju izvaditi ih, a supu začiniti po vašem izboru.
2. Tortilja čips staviti u kesu i
oklagijom ga izdrobiti. U jednu posudu stavimo jaja i viljuškom ih
umutimo, u drugu posudu stavimo brašno a u treću stavimo tortilja čips.
3. Skuvane batake pospemo začinom i
biberom. Zatim, svaki batak prvo uvaljamo u brašno, zatim u jaja i na
kraju u tortilja čips. Rukama čips dobro zalepimo za meso.
4. U odgovarajuću posudu sipamo ulje
i stavimo da se ugreje. U vruće ulje stavljamo batake i pržimo ih dok
ne dobiju lepu, rumenu boju. Pržene batake izvaditi i staviti na papirnu
salvetu, da bi salveta upila višak ulja.
Poslužiti ih uz krompiriće i sezonsku salatu ili uz neki prilog po vašem
izboru.
Коментари
Постави коментар