Plazma krem kolač
Kora:
- 8 jaja
- 8 kašika šećera
- 8 kašika brašna
- 2 kašike kakaoa
- 100 ml ulja
- 1 kesica praška za pecivo
Preliv za koru :
- 1/2 l mleka
Fil:
- 200 g šlag krema od vanile
- 300 ml kisele vode
- 300 g mlevene plazme
- 2 čaše kisele pavlake
- 2 kašike šećera u prahu
Po površini kolača:
- 1 veći eurokrem blok
Priprema :
1. Kora: Odvojiti belanca od
žumanaca. Belanca umutiti u čvrsti sneg i ostaviti na stranu. Žumanca
umutiti sa šećerom, pa dodati ulje. Sjediniti. Brašno pomešati sa kakaom
i pecivom, pa dodati u umućena žumanca. Na kraju dodati umućena belanca
i kašikom sjediniti. Staviti da se peče (u većem pravougaonom plehu), u prethodno zagrejanoj rerni,
na 170 stepeni.
2. Ispečenu i ohlađenu koru preliti sa toplim mlekom.
3. Fil: Umutiti šlag krem sa kiselom
vodom, uz dodatak šećera u prahu. U umućeni šlag dodati kiselu pavlaku i
mlevenu plazmu. Mikserom umutiti da se svi sastojci sjedine.
4. Fil naneti na koru i ravnomerno ga rasporediti. Po površini kolača narendati euro blok
Коментари
Постави коментар