Šnicle u sosu sa pivom
Za šnicle:
- 1/2 kg svinjskog mesa od buta
- suvi biljni začin
- biber
Sos:
- 200 ml piva
- 200 ml mleka
- 200 ml pasiranog paradajza
- 1 kašičica sušenog peršuna
- 4 čena belog luka
- brašno
- suvi biljni začin
- biber
Priprema
1. Meso iseći na šnicle i istanjiti
ih tučkom za meso (ja sam ih tanko isekla, pa ih nisam tanjila). Posuti
ih začinom i biberom (po ukusu) i ostaviti da odstoji 1/2 sata.
2. Sos: U odgovarajućem sudu
sjediniti pivo, mleko i pasirani paradajz. Dodati kašičicu peršuna i, po
ukusu, začin i biber. Na kraju dodati sitno iseckan beli luk.
3. Vatrostalnu posudu podmazati
uljem. Svako parče mesa uvaljati u brašno i poređati u vatrostalnu
činiju. Preko preliti sa pripremljenim sosom. Sos mora potpuno da
prelije meso.
4. Činiju pokriti folijom ( ne
poklopcem ). Foliju na 2 -3 mesta probušiti čačkalicom. Staviti da se
peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni, oko sat vremena.
Poslužiti sa prilogom po želji.
Коментари
Постави коментар