Šnicle u sosu sa pivom
Za šnicle:
- 1/2 kg svinjskog mesa od buta
 - suvi biljni začin
 - biber
 
Sos:
- 200 ml piva
 - 200 ml mleka
 - 200 ml pasiranog paradajza
 - 1 kašičica sušenog peršuna
 - 4 čena belog luka
 - brašno
 - suvi biljni začin
 - biber
 
Priprema
      1. Meso iseći na šnicle i istanjiti 
ih tučkom za meso (ja sam ih tanko isekla, pa ih nisam tanjila). Posuti 
ih začinom i biberom (po ukusu) i ostaviti da odstoji 1/2 sata.
     
    
      2. Sos: U odgovarajućem sudu 
sjediniti pivo, mleko i pasirani paradajz. Dodati kašičicu peršuna i, po
 ukusu, začin i biber. Na kraju dodati sitno iseckan beli luk.
     
    
      3. Vatrostalnu posudu podmazati 
uljem. Svako parče mesa uvaljati u brašno i poređati u vatrostalnu 
činiju. Preko preliti sa pripremljenim sosom. Sos mora potpuno da 
prelije meso.
     
    
      4. Činiju pokriti folijom ( ne 
poklopcem ). Foliju na 2 -3 mesta probušiti čačkalicom. Staviti da se 
peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni, oko sat vremena. 
Poslužiti sa prilogom po želji.
     
    



Коментари
Постави коментар