Voćna torta sa eurokremom
Potrebno je:
- 600 g belog šlag krema
- 600 ml gazirane vode
- 300 g mlevenog plazma keksa
- 250 g malina
- 200 g eurokrema
- 180 g (1 čaša) kisele pavlake
Za ukrašavanje torte:
- 70 g mlečne čokolade
- 2 kašike mleka
- 2 kašike ulja
Priprema
1. Ova torta se napravi za pola sata
(ne računajući vreme provedeno u frižideru (ostaviti celu noć) da se
stegne - ili, ko ne može da sačeka, kao napr. moja deca, staviti u
zamrzivač, na 3 sata). Verujte da nijednu tortu, do sada, nisam tako
brzo spremila, a da bude toliko ukusna.
2. U dublju vanglicu staviti šlag krem, sipati gaziranu vodu i, čvrsto, umutiti. Umućeni šlag krem podeliti na tri dela.
3. U jednu trećinu šlaga dodati
mlevenu plazmu, i, dobro, sjediniti (ne treba mikser, možete kašikom). U
drugu trećinu šlaga dodati kiselu pavlaku, pa mikserom umutiti. Zatim
ubaciti maline i, blago, kašikom promešati, da bi maline ostale cele. I,
na kraju, u ostatak šlaga dodati eurokrem i, mikserom, sjediniti.
4. Uzeti obruč, od kalupa za torte,
vel. 26 cm, obložiti ga providnom folijom i staviti ga na tacnu za
tortu. Površinu (gde će se formirati korica), unutar obruča, blago
premazati uljem i staviti prvi deo smese sa plazma keksom. Kašikom
ravnopravno rasporediti. Da bi vam površina bila glatka (pošto je dosta
lepljiva, kada se radi), na ruku stavite kesu za zamrzivač i, bez
problema, formirajte koricu. Preko staviti voćni fil sa kiselom
pavlakom, poravnati i, na kraju, staviti fil sa eurokremom. Poravnati
površinu i ostaviti da se stegne.
5. Kada se fil stegao, izvaditi
tortu iz frižidera (zamrzivača), skinuti obruč i skloniti foliju. Mlečnu
čokoladu, mleko i ulje staviti na tihu temperaturu i rastopiti. Ako
treba dodati još ulja, da se dobije smesa, sa kojom može, lako, da se
išara torta.
6. Ostatkom rastopljene čokolade ukrasiti svako isečeno parče torte, koje poslužite.
Baš je brza a ne sumnjam u ukus, obzirom da posebno volim kremaste i voćne torte...
ОдговориИзбришиI ukus je, Zoko, jako dobar!
ОдговориИзбриши