Pomfrit iz rerne
Potrebno je:
- 1 kg krompira
- 2 belanceta
- 1 kašičica čilija u prahu
- 1 kašičica kima
- 1 kašičica belog lika u prahu
- 1 kašičica aleve paprike
- 2 kašičice biozačina
- 1/2 kašičice bibera
- ulje
Priprema
1. Krompir očistiti i iseći ga na
štapiće. Trudite se da štapići budu približno iste debljine. Belanca
umutiti viljuškom. U odgovarajućoj posudi staviti sve navedene začine i
sjediniti ih.
2. Isečen krompir staviti u vanglicu
i preliti sa umućenim belancima. Rukama izmešati. Sipati začine i,
takođe, rukama dobro izmešati, da se svaki isečeni deo krompira obavije
začinima.
3. Rernu zagrejati na 200 stepeni.
Uzeti veći pleh (od el. šporeta), preko staviti pek papir i premazati ga uljem. Izručiti krompir, vodeći računa da svaki isečeni deo bude odvojen
od drugog dela, da se ne bi zalepili. Preko složenog krompira sipati
malo ulja i staviti da se peče. Krompir peći oko 40 minuta. Uživajte u
grickanju pomfrita.
Коментари
Постави коментар