Ćevapi u lepinji
Za lepinje:
- 750 g brašna
 - 370 ml mlake vode
 - 150 ml ulja
 - 1 kockica kvasca
 - 2 kaičice soli soli
 - 1 kašičica šećera
 
Za ćevape:
- 600 g mešanog mlevenog mesa
 - 1 manja glavica crnog luka
 - 3 češnja belog luka
 - 1 kašičica sode bikarbone
 - 50 ml kisele vode
 - 3 kašičice suvog biljnog začina
 - 1/2 kašičice mlevenog bibera
 
Priprema
      1. Prvo pravimo lepinjice: Od svih navedenih sastojaka zamesiti testo i ostaviti da uskisne. Naraslo testo podeliti na šest delova.
     
    
      2. Od svakog dela napraviti lopticu.
     
    
      3. Svaku lopticu razvući u krug, debljine 1 cm. Pokriti krpom i ostaviti da testo naraste, dok se greje rerna.
     
    
      4. Rernu uključiti na 220 C i 
staviti pleh (nepodmazan) da se dobro ugreje. Kada se rerna ugrejala 
staviti lepinje, na vreo pleh i staviti da se peku, dok blago ne 
porumene, oko 10-ak minuta (zavisi od rerne).
     
    
      5. Izvaditi pleh sa pečenim lepinjama i staviti ih u vanglicu, preko kuhinjske krpe.
     
    
      6. Pokriti i ispeći drugu turu (ja sam pekla iz dva puta). 
     
    
      7. Ćevapi: Crni i beli luk iseckati 
sitno. Mleveno meso staviti u odgovarajuću posudu, dodati iseckani luk, 
kao i sve navedene sastojke. Rukom mesiti dok se svi sastojci ne 
sjedine. Poklopiti i ostaviti u frižideru, da odstoji, najmanje jedan 
sat.
     
    
      8. Zatim izvaditi pripremljeno meso i
 formirati ćevape, (ja sam to uradila sa špricom za tulumbe, ali sa 
okruglim nastavkom, ne rebrastim). 
     
    
      9. Napravljene ćevape, ostaviti dok se ne ugreje gril tiganj.
     
    
      10. Ćevape pržiti u gril tiganju, dok
 lepo ne porumene sa svih strana. Pržiti ih na srednjoj temperaturi, da 
bi se ispržili i unutra. 
     
    
      11. Pržene ćevape vaditi u šerpicu i posipati sa iseckanim crnim lukom.
     
    
      12. Poslužiti sa lepinjom i, šta reći, uživajte, sa čašom hladnog pića (ja sam izabrala pivo). 
     
    



Коментари
Постави коментар