Gulaš sa svinjskim mesom, kobasicom...
Za gulaš:
- 500 g svinjskog mesa od buta
- 1 veća, sveža, svinjka kobasica
- 150 g dimljene, mesnate slanine
- 1 crveni luk
- 1 crni luk
- 300 g šampinjona
- 200 g kukuruza šećerca
- 100 g maslina
- 2 kašike ljutog ajvara
- 150 ml belog vina
- 150 ml pasiranog paradajza
- 150 ml vode
- 1 kašičica brašna
- biozačin
- biber
- 2 kašičice aleve paprike
- ulje
Priprema
1. Meso i slaninicu iseći na kockice, kobasicu i maslinke na krugove, pečurke na krupnije komade, a luk na rebarca.
2. Na ulju staviti slaninicu da se
proprži. Dodati isečeno meso, kobasicu i luk, pa nastaviti sa
dinstanjem. Posuti biozačinom i biberom. Kada meso bude poluprženo
preliti sa belim vinom.
3. Kada meso bude mekano, ubaciti
šampinjone, maslinke i kukuruz šećerac. Dobro promešati. Kada ispari
tečnost koju su pustile pečurke, dodati ajvar i pasirani paradajz.
Nastaviti sa dinstanjem.
4. Na samom kraju posuti sa alevom
paprikom i u vodi razmutiti kašičicu brašna, pa preliti preko jela.
Dobro promešati, dosoliti, ako treba, pa poslužiti uz prilog, po želji.
Коментари
Постави коментар