Gulaš sa svinjskim mesom, kobasicom...
Za gulaš:
- 500 g svinjskog mesa od buta
 - 1 veća, sveža, svinjka kobasica
 - 150 g dimljene, mesnate slanine
 - 1 crveni luk
 - 1 crni luk
 - 300 g šampinjona
 - 200 g kukuruza šećerca
 - 100 g maslina
 - 2 kašike ljutog ajvara
 - 150 ml belog vina
 - 150 ml pasiranog paradajza
 - 150 ml vode
 - 1 kašičica brašna
 - biozačin
 - biber
 - 2 kašičice aleve paprike
 - ulje
 
Priprema
      1. Meso i slaninicu iseći na kockice, kobasicu i maslinke na krugove, pečurke na krupnije komade, a luk na rebarca.
     
    
      2. Na ulju staviti slaninicu da se 
proprži. Dodati isečeno meso, kobasicu i luk, pa nastaviti sa 
dinstanjem. Posuti biozačinom i biberom. Kada meso bude poluprženo 
preliti sa belim vinom.
     
    
      3. Kada meso bude mekano, ubaciti 
šampinjone, maslinke i kukuruz šećerac. Dobro promešati. Kada ispari 
tečnost koju su pustile pečurke, dodati ajvar i pasirani paradajz. 
Nastaviti sa dinstanjem. 
     
    
      4. Na samom kraju posuti sa alevom 
paprikom i u vodi razmutiti kašičicu brašna, pa preliti preko jela. 
Dobro promešati, dosoliti, ako treba, pa poslužiti uz prilog, po želji.
     
    



Коментари
Постави коментар