Rafaelo, bez mleka u prahu
Potrebno je:
- 250 ml mleka
- 4 kašike šećera
- 4 kašike gustina
- 125 g šećera u prahu
- 125 g margarina
- 200 g kokosa
...i još:
- kokos
- lešnik
Priprema
1. Od 250 ml mleka odvojiti 100 ml i
razmutiti gustin. Ostalo mleko, sa šećerom, staviti da provri. U
provrelo mleko sipati razmućeni gustin i skuvati krem, kao puding.
Ostaviti da se potpuno ohladi.
2. Omekšali margarin (na sobnoj temperaturi) umutiti penasto sa šećerom u prahu. Dodati 200 g kokosa i sjediniti.
3. U dublju posudu staviti obe
pripremljene smese, pa dobro sjediniti. Ako treba staviti malo u
frižider, da se, masa, bolje stegne.
4. Uzimati čajnom kašičicom, po
malo, smese, staviti na dlan, malo raširiti, staviti po jedan lešnik i
formirati lopticu. Svaku lopticu uvaljati u kokos. Poslužiti.
Ovaj recept, sigurno, uspeva svakome i dobija se rafaelo čija je
struktura čvrsta i koji je veoma ukusan. Probajte.
Коментари
Постави коментар