Rafaelo, bez mleka u prahu
Potrebno je:
- 250 ml mleka
 - 4 kašike šećera
 - 4 kašike gustina
 - 125 g šećera u prahu
 - 125 g margarina
 - 200 g kokosa
 
...i još:
- kokos
 - lešnik
 
Priprema
      1. Od 250 ml mleka odvojiti 100 ml i
 razmutiti gustin. Ostalo mleko, sa šećerom, staviti da provri. U 
provrelo mleko sipati razmućeni gustin i skuvati krem, kao puding. 
Ostaviti da se potpuno ohladi.
     
    
      2. Omekšali margarin (na sobnoj temperaturi) umutiti penasto sa šećerom u prahu. Dodati 200 g kokosa i sjediniti.
     
    
      3. U dublju posudu staviti obe 
pripremljene smese, pa dobro sjediniti. Ako treba staviti malo u 
frižider, da se, masa, bolje stegne.
     
    
      4. Uzimati čajnom kašičicom, po 
malo, smese, staviti na dlan, malo raširiti, staviti po jedan lešnik i 
formirati lopticu. Svaku lopticu uvaljati u kokos. Poslužiti.
Ovaj recept, sigurno, uspeva svakome i dobija se rafaelo čija je 
struktura čvrsta i koji je veoma ukusan. Probajte.
     
    



Коментари
Постави коментар