Šargarepa i ljute papričice
Potrebno je:
- 1,5 kg šargarepe
- 1 kg ljutih paprika (raznih boja)
- 5 srednjih glavica belog luka
- 2 vezice peršuna
- 100 g šećera
- 70 g soli
- 40 ml esencije
- 1/2 kesice konzervansa (kesica od 5 g)
Priprema
1. Očistiti šargarepu. Papriku
očistiti od semenki. Šargarepu i papriku (prethodno ih iseći na sitnije
delove), ubaciti u secko i usitniti, ali da ostanu komadići, nikako da
bude kašasto. Iseckati, prethodno očišćeni, beli luk i peršun (njih
iseckati zajedno sa paprikom).
2. Iseckano povrće staviti u dublji
sud, pa dodati šećer, so, esenciju i pola kesice konzervansa. Sve dobro
promešati, da se svi sastojci sjedine. Pokriti dobro alu folijom (ili
uvući posudu u plastičnu kesu) i ostaviti u frižider, da odstoji 24
sata.
U međuvremenu nekoliko puta promešati smesu.
3. Posle proteka datog vremena,
salatu stavljati u tegle i dobro sabiti, tako da tečnost ispliva na
površinu. Dobro zatvoriti i ostaviti sa ostalom zimnicom.
Коментари
Постави коментар