Šargarepa i ljute papričice
Potrebno je:
- 1,5 kg šargarepe
 - 1 kg ljutih paprika (raznih boja)
 - 5 srednjih glavica belog luka
 - 2 vezice peršuna
 - 100 g šećera
 - 70 g soli
 - 40 ml esencije
 - 1/2 kesice konzervansa (kesica od 5 g)
 
Priprema
      1. Očistiti šargarepu. Papriku 
očistiti od semenki. Šargarepu i papriku (prethodno ih iseći na sitnije 
delove), ubaciti u secko i usitniti, ali da ostanu komadići, nikako da 
bude kašasto. Iseckati, prethodno očišćeni, beli luk i peršun (njih 
iseckati zajedno sa paprikom).  
     
    
      2. Iseckano povrće staviti u dublji 
sud, pa dodati šećer, so, esenciju i pola kesice konzervansa. Sve dobro 
promešati, da se svi sastojci sjedine. Pokriti dobro alu folijom (ili 
uvući posudu u plastičnu kesu) i ostaviti u frižider, da odstoji 24 
sata. 
U međuvremenu nekoliko puta promešati smesu. 
     
    
      3. Posle proteka datog vremena, 
salatu stavljati u tegle i dobro sabiti, tako da tečnost ispliva na 
površinu. Dobro zatvoriti i ostaviti sa ostalom zimnicom. 
     
    



Коментари
Постави коментар