Musaka sa tortilja čipsom
Potrebno je:
- 1/2 kg mešanog mlevenog mesa
- 1 manja kanzerva crvenog pasulja
- 300 g tortilja čipsa sa ukusom paprike (2 veće kese)
- 2 sveža srednja paradajza
- 1 glavica crnog luka
- 3 češnja belog luka
- 1 kesica pileće krem supe
- 130 ml vode
- 250 g kačkavalja
- 6 srednjih krompira
- suvi biljni začin
- biber
- ulje
Priprema
1. Crni i beli luk iseckati sitno.
Čips staviti u veću kesu i oklagijom ga izdrobiti. Paradajz oljuštiti i
iseckati na kockice. Krompir oprati i staviti, sa korom, da se kuva.
Skuvan i ohlađen krompir oljuštiti. Krem supu, u manjem lončetu,
rastvoriti sa vodom. Kačkavalj iseckati na sitne kockice. Crveni pasulj
oprati pod mlazom vode.
2. Na zagrejano ulje staviti obe
vrste luka da se dinstaju. Posle, 2-3 minuta, dodati meso, posuti
biljnim suvim začinom i biberom, po ukusu, pa mešajući sjediniti sa
lukom. Dinstati, na tihoj temperaturi, dok meso ne promeni boju. Zatim
dodati paradajz, pasulj i rastvorenu supu. Krčkati dok se meso uprži.
Ako je potrebno još začiniti.
3. Uzeti dublju, vatrostalnu činiju
(može i dublji pleh, prekriven pek papirom) i podmazati je uljem. Zatim,
prvo staviti 1/3 izdrobljenog čipsa, pa 2 krompira krupno izrendati i
1/3 fila sa mesom. Postupak ponoviti još dva puta. Na kraju, preko fila
sa mesom, rasporediti iseckani kačkavalj. Poklopiti činiju (ili pleh
pokriti alu-folijom) i staviti u prethodno zagrejanu rernu, na 180 C,
oko 30 minuta.
4. Kada je musaka zapečena izvaditi je, pa ostaviti 10-ak minuta da odstoji i poslužiti.
Коментари
Постави коментар