Gulaš sa suvim paprikama i crnim vinom
Potrebno je:
- 800 g svinjskog mesa od plećke
- 2 glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 5 suvih, crvenih paprika (za punjenje)
- 250 g šampinjona
- 1 ljuta papričica
- 1 paradajz
- 200 ml crnog vina
- 50 l vode
- 1 kašičica brašna
- 1 kašičica đumbira u prahu
- 1 kašičica karija
- 1/2 veze peršuna
- suvi biljni začin
- biber
- mast
Priprema
1. Staviti mast u šerpu i staviti da
se otopi. Crni i beli luk iseckati sitno i staviti da se prži. Kada luk
malo omekša dodati meso, isečeno na kockice. Promešati, pa kada meso
pobeli ubaciti suvu papriku, iseckanu, kao i iseckanu ljutu papričicu.
Posuti suvim biljnim začinom i biberom, po ukusu, i nastaviti sa
dinstanjem, na tihoj vatri.
2. Posle pola sata dinstanja dodati,
oljušten i na kockice isečen, paradajz. Šampinjone iseći na krupnije
listiće, pa i njih dodati u šerpu.
3. Preliti sve sa crnim vinom i
dinstati dok meso sasvim ne omekša. Na kraju, u 50 ml vode rstvoriti
kašičicu brašna i sipati preko gulaša. Promešati i dodati kari, đumbir i
iseckani peršun. Pustiti da proključa, pa skloniti i poslužiti sa
prilogom, po želji.
I, naravno, uz čašu vašeg omiljenog pića. Prijatno.
Коментари
Постави коментар