Gulaš sa suvim paprikama i crnim vinom
Potrebno je:
- 800 g svinjskog mesa od plećke
 - 2 glavice crnog luka
 - 3 čena belog luka
 - 5 suvih, crvenih paprika (za punjenje)
 - 250 g šampinjona
 - 1 ljuta papričica
 - 1 paradajz
 - 200 ml crnog vina
 - 50 l vode
 - 1 kašičica brašna
 - 1 kašičica đumbira u prahu
 - 1 kašičica karija
 - 1/2 veze peršuna
 - suvi biljni začin
 - biber
 - mast
 
Priprema
      1. Staviti mast u šerpu i staviti da
 se otopi. Crni i beli luk iseckati sitno i staviti da se prži. Kada luk 
malo omekša dodati meso, isečeno na kockice. Promešati, pa kada meso 
pobeli ubaciti suvu papriku, iseckanu, kao i iseckanu ljutu papričicu. 
Posuti suvim biljnim začinom i biberom, po ukusu, i nastaviti sa 
dinstanjem, na tihoj vatri. 
     
    
      2. Posle pola sata dinstanja dodati,
 oljušten i na kockice isečen, paradajz. Šampinjone iseći na krupnije 
listiće, pa i njih dodati u šerpu. 
     
    
      3. Preliti sve sa crnim vinom i 
dinstati dok meso sasvim ne omekša. Na kraju, u 50 ml vode rstvoriti 
kašičicu brašna i sipati preko gulaša. Promešati i dodati kari, đumbir i
 iseckani peršun. Pustiti da proključa, pa skloniti i poslužiti sa 
prilogom, po želji. 
I, naravno, uz čašu vašeg omiljenog pića. Prijatno.
     
    



Коментари
Постави коментар