Lava mafin
Potrebno je:
- 250 g Menaž čokolade
 - 50 g putera
 - 4 jajeta
 - 120 g brašna
 - 120 g šećera
 - 1 kesica vanilin šećera
 - 1 kašika kakaoa
 - 1 kašika ruma
 - prstohvat soli
 
Priprema
      1. Menaž čokoladu izlomiti i staviti
 je, zajedno, sa iseckanim puterom da se otopi, na pari. Otopljenu 
mešavinu čokolade i putera ostaviti da se prohladi.
     
    
      2. Odvojiti žumanca od belanaca. 
Belanca staviti u vanglicu i, uz postepeno dodavanje mešavine šećera i 
vanil šećera, umutiti u čvrsti šne. Dodati žumanca i umutiti da smesa 
postane penasta. Ubaciti prohlađenu čokoladu i rum pa, mikserom, 
sjediniti.
     
    
      3. Brašno, kakao i prstohvat soli 
pomešati i dodati u smesu sa čokoladom. Mikser smanjiti na najmanju 
brzinu i sjediniti brašno, sa ostalim sastojcima.
     
    
      4. Kalup za mafine (12 kom.) obilno 
premazati puterom, sipati čokoladnu smesu (do 2/3 ukupne visine otvora 
za mafine) i staviti kalup u frižider, na 2 sata. 
     
    
      5. Rernu ugrejati na 160 stepeni. 
Posle proteka datog vremena kolač staviti da se peče. Lava mafin peći 
TAČNO 11 minuta. Izvaditi kalup, malo prohladiti i poslužiti.
     
    



Коментари
Постави коментар