Lava mafin
Potrebno je:
- 250 g Menaž čokolade
- 50 g putera
- 4 jajeta
- 120 g brašna
- 120 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kašika kakaoa
- 1 kašika ruma
- prstohvat soli
Priprema
1. Menaž čokoladu izlomiti i staviti
je, zajedno, sa iseckanim puterom da se otopi, na pari. Otopljenu
mešavinu čokolade i putera ostaviti da se prohladi.
2. Odvojiti žumanca od belanaca.
Belanca staviti u vanglicu i, uz postepeno dodavanje mešavine šećera i
vanil šećera, umutiti u čvrsti šne. Dodati žumanca i umutiti da smesa
postane penasta. Ubaciti prohlađenu čokoladu i rum pa, mikserom,
sjediniti.
3. Brašno, kakao i prstohvat soli
pomešati i dodati u smesu sa čokoladom. Mikser smanjiti na najmanju
brzinu i sjediniti brašno, sa ostalim sastojcima.
4. Kalup za mafine (12 kom.) obilno
premazati puterom, sipati čokoladnu smesu (do 2/3 ukupne visine otvora
za mafine) i staviti kalup u frižider, na 2 sata.
5. Rernu ugrejati na 160 stepeni.
Posle proteka datog vremena kolač staviti da se peče. Lava mafin peći
TAČNO 11 minuta. Izvaditi kalup, malo prohladiti i poslužiti.
Коментари
Постави коментар