Punjene palačinke
Potrebno je za fil :
- 2 glavice crnog luka
- 2 češnja belog luka
- 300 g mlevenog, belog, pilećeg mesa
- 200 g šampinjona
- 1 kašičica iseckane mirođije
- 1 kašičica karija u prahu
- čili sos
- biozačin
- biber
- 1 jaje
- ulje
... i još:
- 1 čaša kisele pavlake
- 150 g isečenog kačkavalja
Za prelivanje:
- 200 g pavlake za kuvanje
- 250 g kačkavalja
Priprema
1. Zamesite testo za palačinke i
ispecite 12, malo debljih palačinki. Recept za testo nisam napisala, zato što svako pravi palačinke po svom receptu.
2. Crni i beli luk sitno iseckati i staviti, na malo ulja, da se prži.
3. Čim luk promeni boju dodati mleveno, belo, meso, posuti biozačinom i nastaviti sa prženjem.
4. Šampinjone iseći na listiće, pa dodati u poluprženo meso. Pržiti dok ne ispari tečnost, koju su pečurke pustile.
5. Zatim posuti sa mirođijom, karijem i čili sosom (ko ne voli ljuto, čili sos neka izbaci).
6. Sve dobro promešati i skloniti sa vatre, da se ohladi.
7. U ohlađenu smesu razbiti jaje i dobro promešati da se svi sastojci sjedine.
8. Sledeći korak je punjenje palačinki. Uzmemo jednu palačinku, premažemo sa kašičicom kisele pavlake, pa stavimo kašiku fila i preko tanko isečeni kačkavalj.
9. Prebacimo jednu i drugu stranu ka sredini, pa uvijemo u rolat.
10. Uvijene rolate ređati u pleh, preko pek papira.
11. Nastaviti sa istim postupkom, dok ima palačinki i fila.
12. Poređane rolnice preliti sa pavlakom za kuvanje.
13. Preko narendati kačkavalj. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 180 stepeni.
14. Kada gornja površina dobije zlatno rumenu boju izvaditi pleh i ostaviti da se malo prohladi, pa poslužiti.
Коментари
Постави коментар