Medene krofne
Potrebno je:
- 1 kg brašna
- 250 ml vode
- 250 ml mleka
- 4 kašike meda
- 1 kockica kvasca
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 burbon vanilin šećer
- 2 kašičice soli
- 3 žumanca
- 80 ml ulja
Priprema
1. U mešavini vode i mleka podići
kvasac. U vanglicu sipati brašno, dodati sve navedene sastojke i sa
pripremljenim kvascem zamesiti testo. Testo mesiti dok ne postane
elastično i ostaviti ga da uskisne.
2. Uskislo testo prebaciti na
pobrašnjenu radnu površinu, razviti ga 0,5 cm debljine i kalupom za
krofne (ili većom čašom) vaditi krugove.
3. Izvađene krugove testa poređati na stolnjak, pokriti i ostaviti da testo naraste.
4. Narasle krofne pržiti u dubokom,
zagrejanom ulju, dok ne porumene. Pržene krofne vaditi rešetkastom
kašikom i stavljati ih preko kuhinjskih salveta, da bi papir upio višak
masnoće.
Коментари
Постави коментар