Preliveni kolač sa grizom
Kora :
- 4 jajeta
- 9 kašika šećera
- 9 kašika ulja
- 9 kašika mleka
- 9 kašika brašna
- 4 kašike griza
- 2 kašike kakaoa
- 2 kašičice kafe
- 1 kesica praška za pecivo
Preliv:
- 1/2 l mleka
- 10 kašika šećera
- 1 vanil šećer
...i još:
- 1 kesica šlag pene
Priprema
1. Kora: Odvojiti žumanca od
belanaca. Belanca staviti u dublju vanglicu i čvrsto ih umutiti, uz
postepeno dodavanje šećera. Ubaciti žumanca i mikserom, sjediniti smesu,
da postane penasta.
2. Zatim dodati po devet kašika ulja
i mleka i sjediniti. Brašno pomešati sa pecivom, grizom kakaom i kafom,
pa mešavinu dodati u umućenu smesu sa jajima. Sve dobro sjediniti.
3. Uzeti pleh, vel. 33x20cm, i dobro
ga podmazati uljem. Rernu ugrejati na 170 stepeni. Izručiti umućenu
smesu u pleh, poravnati, i staviti da se peče.
4. Preliv: U mleko dodatii šećer i staviti ga, na šporet, da dođe do tačke ključanja.
5. Ispečeni kolač izvaditi i preliti ga sa vrelim prelivom. Ostaviti da kolač upije preliv i da se ohladi.
6. Ohlađeni kolač premazati sa šlag penom i ostaviti u frižider, da se dobro ohladi.
Коментари
Постави коментар