Pečeni krompir sa sudžukom
Potrebno je:
- 800 g krompira
 - 1/2 kg sudžuka
 - 1 veći ljubičasti luk
 - 4 češnja belog luka
 - 3 kašičice suvog biljnog začina
 - 1 kašičica sveže mlevenog bibera
 - 1/2 vezice iseckanog peršuna
 - 2 kašučice aleve paprike
 - 1 kašičica karija
 - 80 ml ulja
 - 200 ml belog vina
 - 2 srednje šargarepe
 
Priprema
      1. Krompir očistiti i iseći na 
četvrtine ili na komade po želji. Staviti u dublji sud. Ljubičasti luk 
iseći krupnije, a beli luk samo prepoloviti. Šargarepu iseći, takođe, 
krupnije. Pomešati svo povrće sa krompirom, posuti suvim biljnim 
začinom, biberom, alevom paprikom, peršunom i karijem, pa dobro 
promešati. Preliti sa uljem, pa još jednom dobro promešati. 
     
    
      2. Prebaciti u dublji, podmazan 
pleh. Sudžuk iseći na krupnije parčiće, pa rasporediti preko krompira. 
Sipati, sa strane, belo vino i pleh prekriti alu-folijom. Staviti da se 
peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 C, 50 minuta. 
     
    
      3. Posle proteka datog vremena, 
izvaditi pleh, pažljivo skloniti foliju i vratiti u rernu, da se sudžuk 
malo zapeče. Krompir ne mora da se zapeče, jer je jako ukusan i ovako, 
pošto je povukao sve mirise od sastojaka. 
     
    
      4. Poslužiti uz salatu po želji.
     
    



Коментари
Постави коментар