Rolnice sa sirom
Testo:
- 900 g brašna
- 1 kockica kvasca
- 200 ml mleka
- 200 ml jogurta
- 100 ml kisele vode
- 2 jajeta
- 50 ml ulja
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
Za premazivanje testa:
- 200 g margarina
Fil:
- 350 g sira
- 2 jaja
- 1 belance
- (žumance iskoristiti za premazivanje rolnica)
- 2 kašičice praška za pecivo
Priprema
1. Testo: U toplom mleku podići
kvasac. U vanglicu staviti brašno, dodati sve navedene sastojke, kao i
pripremljeni kvasac, pa zamesiti testo. Testo mesiti, uz dodavanje po
malo brašna, dok ne postane elastično i prestane da se lepi za ruke.
Umešeno testo ostaviti da naraste.
2. Naraslo testo prebaciti na radnu
površinu i razviti ga, dimenzija 53x59cm. Margarin penasto umutiti, pa,
jednim delom, premazati koru.
3. Donju stranu kore preklopiti do pola testa i premazati margarinom.
4. Gornju stranu prebaciti preko preklopljenog testa, premazati je, pa levu stranu testa prebaciti do pola, premazati i sve preklopiti desnom stranom testa.
5. Nju ne premazivati. Ostaviti testo da odmori 10-ak minuta, pa ponoviti postupak.
6. Fil: Sir viljuškom izmrviti
(ukoliko nije sitan), dodati jaja i belance, pa umutiti, viljuškom.
Staviti prašak za pecivo i sačekati 5 minuta. Testo razviti 0,5cm
debljine i premazati sa filom.
7. Preklopiti testo (u rolnu) jedanput (širine 4 cm), pa još jedanput i iseći rolnu, na šest manjih komada.
8. Isečene rolnice poređati u pleh, preko pek papira. Tako uraditi do kraja, dokle ima testa.
9. Poređane rolnice premazati mešavinom žumanceta i malo mleka i ostaviti da odmore, dok se ne zagreje rerna.
Rernu zagrejati na 190 stepeni i staviti da se testo peče. Izvaditi kada dobije lepu rumenu boju.
Savet:
U fil, ako treba, dodati so. Meni je sir bio slan, pa nisam dodavala.
Коментари
Постави коментар