Rolnice sa sirom
Testo:
- 900 g brašna
 - 1 kockica kvasca
 - 200 ml mleka
 - 200 ml jogurta
 - 100 ml kisele vode
 - 2 jajeta
 - 50 ml ulja
 - 2 kašičice soli
 - 1 kašičica šećera
 
Za premazivanje testa:
- 200 g margarina
 
Fil:
- 350 g sira
 - 2 jaja
 - 1 belance
 - (žumance iskoristiti za premazivanje rolnica)
 - 2 kašičice praška za pecivo
 
Priprema
      1. Testo: U toplom mleku podići 
kvasac. U vanglicu staviti brašno, dodati sve navedene sastojke, kao i 
pripremljeni kvasac, pa zamesiti testo. Testo mesiti, uz dodavanje po 
malo brašna, dok ne postane elastično i prestane da se lepi za ruke. 
Umešeno testo ostaviti da naraste.
     
    
      2. Naraslo testo prebaciti na radnu 
površinu i razviti ga, dimenzija 53x59cm. Margarin penasto umutiti, pa, 
jednim delom, premazati koru.
     
    
      3. Donju stranu kore preklopiti do pola testa i premazati margarinom.
     
    
4. Gornju stranu prebaciti preko preklopljenog testa, premazati je, pa levu stranu testa prebaciti do pola, premazati i sve preklopiti desnom stranom testa.
 5. Nju ne premazivati. Ostaviti testo da odmori 10-ak minuta, pa ponoviti postupak.
      6. Fil: Sir viljuškom izmrviti 
(ukoliko nije sitan), dodati jaja i belance, pa umutiti, viljuškom. 
Staviti prašak za pecivo i sačekati 5 minuta. Testo razviti 0,5cm 
debljine i premazati sa filom.
     
    
7. Preklopiti testo (u rolnu) jedanput (širine 4 cm), pa još jedanput i iseći rolnu, na šest manjih komada.
8. Isečene rolnice poređati u pleh, preko pek papira. Tako uraditi do kraja, dokle ima testa.
     
    
9. Poređane rolnice premazati mešavinom žumanceta i malo mleka i ostaviti da odmore, dok se ne zagreje rerna. 
Rernu zagrejati na 190 stepeni i staviti da se testo peče. Izvaditi kada dobije lepu rumenu boju. 
     
    
     Savet:
    
     U fil, ako treba, dodati so. Meni je sir bio slan, pa nisam dodavala. 
    



Коментари
Постави коментар