Piletina sa kokosom
Potrebno je:
- 600 g pilećeg belog mesa
- biozačin
- biber
- aleva paprika
Smesa za pohovanje:
- 100 g kokosovog brašna
- 2 jaja
- 2 kašičice slatke mlevene paprike
- 1 kašičica karija
- brašno
Priprema
1. Pileće belo meso iseći na tanke šnicle. Svako parče mesa posuti biozačinom, biberom i alevom paprikom (količina začina po ukusu).
2. Smesa za pohovanje: U jedan,
dublji, tanjir staviti kokos, alevu papriku i kari. Dobro sjediniti. U
drugi tanjir razbiti jaja i viljuškom ih umutiti, a u treći tanjir
staviti brašno.
3. Svaku šniclu pilećeg mesa
uvaljati prvo u brašno, zatim u jaja i na kraju u kokosovo brašno (sa
mešavinom). Staviti da se prži u zagrejanom ulju.
4. Pržene šnicle izvaditi na
kuhinjski papir, da bi papir upio višak masnoće. Poslužiti uz pečene
krompire i uz sos za pohovanu piletinu.
Коментари
Постави коментар