Pita sa heljdinim korama
Potrebno je:
- 1 pakovanje heljdinih kora za pitu
 - 1/2 kg šampinjona
 - 1 veća glavica crnog luka
 - 1/2 kg sira
 - 4 jajeta
 - 1 kesica praška za pecivo
 - ulje
 - suvi biljni začin
 - biber
 
Priprema
      1. Crni luk iseckati sitno. 
Šampinjone iseckati na listiće. Na malo ulja staviti da se dinsta 
iseckani luk. Na pola prženja dodati iseckane pečurke, posuti suvim 
biljnim začinom i biberom, po ukusu i dinstati dok ispari voda, koju 
pečurke puste. Staviti da se ohladi.
     
    
      2. Sir staviti u dublju posudu (ja 
koristim sitan sir, a ako koristite sir u parčićima, samo ga izmrvite), 
dodati jaja, pecivo i ako je sir neslan, malo soli. Pripremiti ulje za 
premazivanje kora.
     
    
      3. Znači, to je sve što se tiče fila.
     
    
      4. Uzeti jednu koru, poprskati je uljem i naneti malo fila od sira. 
     
    
      5. Poklopiti drugom korom, poprskati je uljem, naneti deo fila sa pečurkama i po malo staviti i fil sa sirom. 
     
    
      6. Uviti kore u rolat.
     
    
      7. Tako uraditi dok ima fila i kora.
 Rolate poređati u podmazani pleh. Ostaviti jednu kašiku fila od sira, 
dodati malo ulja i time premazati poređane rolate. 
     
    
      8. Rernu ugrejati na 190 C i staviti
 pitu da se peče. Kada počne da rumeni smanjiti na 170 C i ispeći pitu 
dok ne dobije lepu, rumenu boju.
     
    
      9. Ispečenu pitu izvaditi, pokriti 
krpom i ostaviti da odstoji 10-ak minuta. Zatim je iseći i poslužiti. 
Pita je jako ukusna i ako vam ostane za naredni dan.
     
    



Коментари
Постави коментар