Pita sa heljdinim korama
Potrebno je:
- 1 pakovanje heljdinih kora za pitu
- 1/2 kg šampinjona
- 1 veća glavica crnog luka
- 1/2 kg sira
- 4 jajeta
- 1 kesica praška za pecivo
- ulje
- suvi biljni začin
- biber
Priprema
1. Crni luk iseckati sitno.
Šampinjone iseckati na listiće. Na malo ulja staviti da se dinsta
iseckani luk. Na pola prženja dodati iseckane pečurke, posuti suvim
biljnim začinom i biberom, po ukusu i dinstati dok ispari voda, koju
pečurke puste. Staviti da se ohladi.
2. Sir staviti u dublju posudu (ja
koristim sitan sir, a ako koristite sir u parčićima, samo ga izmrvite),
dodati jaja, pecivo i ako je sir neslan, malo soli. Pripremiti ulje za
premazivanje kora.
3. Znači, to je sve što se tiče fila.
4. Uzeti jednu koru, poprskati je uljem i naneti malo fila od sira.
5. Poklopiti drugom korom, poprskati je uljem, naneti deo fila sa pečurkama i po malo staviti i fil sa sirom.
6. Uviti kore u rolat.
7. Tako uraditi dok ima fila i kora.
Rolate poređati u podmazani pleh. Ostaviti jednu kašiku fila od sira,
dodati malo ulja i time premazati poređane rolate.
8. Rernu ugrejati na 190 C i staviti
pitu da se peče. Kada počne da rumeni smanjiti na 170 C i ispeći pitu
dok ne dobije lepu, rumenu boju.
9. Ispečenu pitu izvaditi, pokriti
krpom i ostaviti da odstoji 10-ak minuta. Zatim je iseći i poslužiti.
Pita je jako ukusna i ako vam ostane za naredni dan.
Коментари
Постави коментар