Sendviči iz rerne
Potrebno je:
- 6 kriški hleba
- 1 jaje
- 1 kisela pavlaka
- 150 g iseckanog suhomesnatog (po izboru)
- 150 g krupno izrendanog kačkavalja
- 1 paradajz iseckan na kockice
- 1/2 vezice iseckanog peršuna
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 1/3 kašičice mlevenog bibera
- 1 kašičica origane
Priprema
1. Veliki pleh pokriti pek papirom. Po njemu rasporediti isečeni hleb.
2. U odgovarajuću, dublju, posudu
razbiti jaje, ubaciti pavlaku, pa žicom za mućenje sjediniti. Dodati
iseckano suhomesnato, iseckani paradajz (malo ga ocediti od vode, koju
pusti prilikom sečenja), izrendani kačkavalj i iseckani peršun. Posuti
sa začinima, pa sve dobro sjediniti.
3. Na svako parče hleba obilno
naneti pripremljenu smesu. Staviti da se peče, u prethodno zagrelanoj
rerni, na 200 C, dok blago porumeni.
4. Izvaditi iz rerne, sačekati (ako možete da izdržite) 2-3 minuta, da se malo prohladi, pa navalite.
Коментари
Постави коментар