Sendviči iz rerne
Potrebno je:
- 6 kriški hleba
 - 1 jaje
 - 1 kisela pavlaka
 - 150 g iseckanog suhomesnatog (po izboru)
 - 150 g krupno izrendanog kačkavalja
 - 1 paradajz iseckan na kockice
 - 1/2 vezice iseckanog peršuna
 - 1 kašičica suvog biljnog začina
 - 1/3 kašičice mlevenog bibera
 - 1 kašičica origane
 
Priprema
      1. Veliki pleh pokriti pek papirom. Po njemu rasporediti isečeni hleb.
     
    
      2. U odgovarajuću, dublju, posudu 
razbiti jaje, ubaciti pavlaku, pa žicom za mućenje sjediniti. Dodati 
iseckano suhomesnato, iseckani paradajz (malo ga ocediti od vode, koju 
pusti prilikom sečenja), izrendani kačkavalj i iseckani peršun. Posuti 
sa začinima, pa sve dobro sjediniti.
     
    
      3. Na svako parče hleba obilno 
naneti pripremljenu smesu. Staviti da se peče, u prethodno zagrelanoj 
rerni, na 200 C, dok blago porumeni.
     
    
      4. Izvaditi iz rerne, sačekati (ako možete da izdržite) 2-3 minuta, da se malo prohladi, pa navalite. 
     
    



Коментари
Постави коментар