Svinjsko meso u pivu
Potrebno je:
- 1/2 kg svinjse krtine od buta
- 1 veća glavica crnog luka
- 3 češnja belog luka
- 250 g graška (zamrznut)
- 250 g šampinjona
- 1 veći, sveži, paradajz
- 1 manja tikvica
- 2 sveže paprike
- 1 ljuta papričica, sveža
- 1 šargarepa
- 1 koren peršuna
- 1/2 manjeg korena celera
- 1/2 kg krompira
- 1/2 l piva
- biozačin
- biber
- 1 kašičica origana
- 2 kašičice aleve paprike
- ulje
Priprema
1. Meso iseći na manje kockice. Crni
luk iseći na krugove i staviti da se dinsta, zajedno sa mesom. Posuti
biozačinom, promešati i dinstati na tihoj vatri. Meso dinstati dok se ne
pripremi povrće.
2. Dok se meso dinsta, seckamo
povrće. Koren peršuna i celera iseći na kockice. Šargarepu iseći na
krugove. Tikvicu iseći na manje komade. Papriku iseći na deblje trake.
Sve staviti u jednu dublju posudu, pa dodati, zamrznuti, grašak. Beli luk iseći
sitno. Šampinjone iseći na deblje listove. Paradajz oljuštiti, pa iseći
na kockice, a krompir iseći na četvrtine.
3. Dublji pleh podmazati uljem, pa
sipati dinstano meso sa lukom. Staviti svo pripremljeno povrće, posuti
biozačinom i biberom (po ukusu), kao i alevom paprikom. Sve dobro
promešati da se masa sjedini.
4. Preliti sa pola litra piva,
pokriti folijom i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na
200 stepeni, 1 sat i 15 minuta.
6. Posle datog vremena izvaditi pleh, skloniti foliju i vratiti pleh u rernu, da se jelo zapeče.
7. Poslužiti sa salatom, po izboru.
Коментари
Постави коментар