Krompir sa pavlakom i kačkavaljem
Potrebno je:
- 1 kg krompira
 - 200 ml mleka
 - 250 ml pavlake za kuvanje
 - 150 g krupno izrendanog kačkavalja
 - 4 češnja sitno iseckanog belog luka
 - suvi biljni začin
 - biber
 
Priprema
      1. Krompir oljuštiti i iseći na 
krugove, 5 mm debljine. Staviti ga u dublju posudu i posuti sa suvim 
biljnim začinom i sveže mlevenim biberom (ako imate svoje omiljene 
začine slobodno dodajte). Promešati. Sipati mleko, pavlaku za kuvanje, 
izrendani kačkavalj i iseckani beli luk. Dobro promešati, da se svi 
sastojci sjedine. 
     
    
      2. Posudu, u kome će se krompir 
peći, dobro podmazati margarinom (puterom), pa izručiti pripremljenu 
smesu. Poravnati i staviti da se peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 
180 C, oko jedan sat, odnosno dok krompir ne omekša, a soft da se 
zgusne. Ako treba, pri kraju pečenja, jelo pokriti folijom, da površina 
ne bi izgorela. 
     
    
      3. Poslužiti uz meso, domaću pogaču i salatu, po želji.
     
    



Коментари
Постави коментар