Krompir sa pavlakom i kačkavaljem
Potrebno je:
- 1 kg krompira
- 200 ml mleka
- 250 ml pavlake za kuvanje
- 150 g krupno izrendanog kačkavalja
- 4 češnja sitno iseckanog belog luka
- suvi biljni začin
- biber
Priprema
1. Krompir oljuštiti i iseći na
krugove, 5 mm debljine. Staviti ga u dublju posudu i posuti sa suvim
biljnim začinom i sveže mlevenim biberom (ako imate svoje omiljene
začine slobodno dodajte). Promešati. Sipati mleko, pavlaku za kuvanje,
izrendani kačkavalj i iseckani beli luk. Dobro promešati, da se svi
sastojci sjedine.
2. Posudu, u kome će se krompir
peći, dobro podmazati margarinom (puterom), pa izručiti pripremljenu
smesu. Poravnati i staviti da se peče, u prethodno zagrejanu rernu, na
180 C, oko jedan sat, odnosno dok krompir ne omekša, a soft da se
zgusne. Ako treba, pri kraju pečenja, jelo pokriti folijom, da površina
ne bi izgorela.
3. Poslužiti uz meso, domaću pogaču i salatu, po želji.
Коментари
Постави коментар