Preliveni kolač sa kikirikijem
Kora:
- 260 g brašna
 - 2 kašike kakaoa
 - 200 g šećera
 - 100 ml skuvane kafe (bez šećera)
 - 100 ml vode
 - 100 ml ulja
 - 1 kesica praška za pecivo
 - 1 kesica vanil šećera
 
Za prelivanje kore:
- 200 ml čokoladnog mleka
 
Glazura:
- 200 g čokolade
 - 250 ml slatke pavlake
 - 100 g iseckanog kikirikija
 
Priprema
      1. Kora: U dublju posudu staviti sve
 sastojke za koru i, kašikom, dobro sjediniti. 
Uzeti kalup sa obručem, vel. 24 cm, i obložiti ga pek papirom. Sipati 
smesu i mokrom rukom je, ravnomerno, rasporediti. Staviti da se peče, u 
prethodno zagrejanu rernu, na 160 stepeni. 
Probati čačkalicom da li je kora pečena, pa je ostaviti da se ohladi.
     
    
      2. Ohlađenu koru preliti (kašikom prelivati koru, počevši od ivica, pa prema sredini) čokoladnim mlekom (sobne temperature).
     
    
      3. Glazura: U manju posudu staviti 
slatku pavlaku da se ugreje, ali da ne proključa. U drugu posudu 
izlomiti čokoladu, pa je preliti vrelom pavlakom i dobro umutiti, žicom 
za mućenje, da bi se dobila kremasta glazura. Na kraju ubaciti iseckani 
kikiriki, promešati i preliti preko kolača. 
     
    
      4. Kolač ostaviti u frižider, dok se
 glazura, dobro, ne stegne. Zatim izvaditi kalup iz frižidera, nožem 
proći između kolača i stranica kalupa, pa skinuti obruč i tortu 
prebaciti na plato.
     
    
      5. Uživajte u ukusnom i sočnom kolaču.
     
    



Коментари
Постави коментар