Krompir u paradajz sosu sa slaninom
Potrebno je:
- 1 kg krompira
 - 1/2 kg dimljene slanine
 - 300 g šampinjona
 - 2 veće šargarepe
 - 1 koren peršuna
 - 1 koren paškanata
 - 1 glavica crnog luka
 - 1/2 l pasiranog paradajza
 - suvi biljni začin
 - biber
 - mast
 
Priprema
      1. Krompir iseći na četvrtine. 
Šampinjone, koren peršuna i paškanata, šargarepu i crni luk iseći na 
krupnije komade. Slaninu, takođe, iseći krupnije.
     
    
      2. Sve staviti u neku dublju posudu, posuti sa začinom i biberom, po ukusu, preliti sa paradajzom i dobro sve izmešati.
     
    
      3. Pleh, u kome će se peći, 
podmazati sa mašću, pa izručiti pripremljenu smesu. rasporediti je po 
plehu. Po vrhu staviti jednu kašiku masti. Pokriti alu folijom i 
staviti, u zagrejanu rernu na 200 stepeni, da se peče, jedan sat.
     
    
      4. Posle datog vremena izvaditi 
pleh, skloniti foliju i staviti  pleh u rernu na još 15-ak minuta, da 
samo malo porumeni. Poslužiti uz salatu, po izboru.
     
    



Коментари
Постави коментар