Krompir u paradajz sosu sa slaninom
Potrebno je:
- 1 kg krompira
- 1/2 kg dimljene slanine
- 300 g šampinjona
- 2 veće šargarepe
- 1 koren peršuna
- 1 koren paškanata
- 1 glavica crnog luka
- 1/2 l pasiranog paradajza
- suvi biljni začin
- biber
- mast
Priprema
1. Krompir iseći na četvrtine.
Šampinjone, koren peršuna i paškanata, šargarepu i crni luk iseći na
krupnije komade. Slaninu, takođe, iseći krupnije.
2. Sve staviti u neku dublju posudu, posuti sa začinom i biberom, po ukusu, preliti sa paradajzom i dobro sve izmešati.
3. Pleh, u kome će se peći,
podmazati sa mašću, pa izručiti pripremljenu smesu. rasporediti je po
plehu. Po vrhu staviti jednu kašiku masti. Pokriti alu folijom i
staviti, u zagrejanu rernu na 200 stepeni, da se peče, jedan sat.
4. Posle datog vremena izvaditi
pleh, skloniti foliju i staviti pleh u rernu na još 15-ak minuta, da
samo malo porumeni. Poslužiti uz salatu, po izboru.
Коментари
Постави коментар