Lovačke šnicle
Potrebno je:
- 1,5 kg junećih šnicli
 - 700 g crnog luka
 - 5 veća čena belog luka
 - 2 kašičice suvog biljnog začina
 - 1 kašičica mlevenog bibera
 - 3 kašičice aleve paprike
 - brašno
 - 200 ml pasiranog paradajza
 - 1 kašika paradajz pirea
 - 1/2 vezice peršuna
 - ulje
 
Priprema
      1. Ovo je recept moje sestre, od 
strica, Slavice iz Obrenovca. Kada smo bili da ih posetimo, ona je 
spremila ove šnicle, i mogu vam reći da su, veoma ukusne. Ja vam 
prenosim recept, a slika je iz Obrenovca.
     
    
      2. Juneće šnicle, malo, istanjiti 
tučkom za meso. Posuti ih suvim biljnim začinom (ovaj suvi biljni začin 
se ne računa sa navedene dve kašičice, u receptu), po ukusu, i ostaviti,
 pola sata, da odstoje. Zatim ih uvaljati u brašno i, na zagrejanom 
ulju, propržiti, samo da meso uhvati koricu.
     
    
      3. Uzeti posudu sa poklopcem, koja 
ide u rernu i podmazati je uljem. Na dno posude staviti izrendani crni i
 beli luk. Dodati suvi biljni začin, mleveni biber, alevu papriku i 
iseckani peršun. Promešati sve sastojke. 
     
    
      4. Preko poređati, proprženo, meso i
 naliti vodom, da meso bude pod vodom. Poklopiti i staviti u, prethodno 
zagrejanu, rernu da se peče, na 170 stepeni, dva sata. U toku pečenja, 
2-3 puta izvaditi posudu iz rerne i blago promešati (samo varjačom proći
 ispod mesa da ne zagori luk). Posle dva sata izvaditi posudu i skloniti
 poklopac. Pomešati pasirani paradajz i paradajz pire, pa time preliti 
meso. Vratiti u rernu, da se sos zgusne. 
     
    
      5. Poslužiti sa krompir pireom i salatom, po izboru.
     
    



Коментари
Постави коментар