Pileći paprikaš iz rerne
Potrebno je:
- 6 pilećih bataka sa karabatakom
 - 2 veće glavice crnog luka
 - 4 češnja belog luka
 - 2 sveže, zelene, paprike
 - 1 ljuta paprika
 - 1 manja tikvica
 - 2 veća paradajza
 - 200 g sitnijih šampinjona
 - 50 g kukuruza šećerca
 - 700 g krompira
 - 2 kašike kisele pavlake
 - 1 kašika slatke aleve paprike
 - 2 kašičice ljute aleve paprike
 - 300 ml pileće supe (od 1 kockice za supu)
 - biber
 - suvi biljni začin
 - 2 kašike masti
 - 1 šargarepa
 
Priprema
      1. Mast staviti u dublju šerpu, uključiti da se otopi, pa poređati isečenu, piletinu.
     
    
      2. Čim piletina malo porumeni izvaditi je u tanjir i držati na toplom.
     
    
      3. Crni luk iseći na režnjeve, 
papriku na krugove, šargarepu na sitnije kockice a tikvicu na krupne 
kocke. Svo pripremljeno povrće staviti u masnoću, gde se meso pržilo, i 
dinstati da malo omekša. Posuti sa biberom i biozačinom, po ukusu.
     
    
      4. Kada povrće malo omekša dodati, oljušten i iseckan na kockice, paradajz.
     
    
      5. Pržiti malo, pa dodati šampinjone isečene na četvrtine, kao i iseckani beli luk. 
     
    
      6. Zatim dodati očišćeni krompir, 
isečen na četvrtine (odabrati manje krompire). Promešati, pa naliti 
supom (staviti 300 ml vode da provri i ubaciti jednu kockicu za pileću 
supu), pobiberiti i posuti biozačinom (ako je potrebno), poklopiti i 
krčkati, malo, da se svi sastojci sjedine. 
     
    
      7. Za to vreme uključiti rernu da se
 ugreje, na 180 stepeni. U jelo dodati kukuruz šećerac i kiselu pavlaku,
 pa promešati. Ubaciti piletinu unutra i staviti u rernu, da se krčka 
jedan sat.
     
    
      8. Posle proteka datog vremena izvaditi paprikaš, ostaviti da se malo prohladi, pa poslužiti.
     
    



Коментари
Постави коментар