Pileći paprikaš iz rerne
Potrebno je:
- 6 pilećih bataka sa karabatakom
- 2 veće glavice crnog luka
- 4 češnja belog luka
- 2 sveže, zelene, paprike
- 1 ljuta paprika
- 1 manja tikvica
- 2 veća paradajza
- 200 g sitnijih šampinjona
- 50 g kukuruza šećerca
- 700 g krompira
- 2 kašike kisele pavlake
- 1 kašika slatke aleve paprike
- 2 kašičice ljute aleve paprike
- 300 ml pileće supe (od 1 kockice za supu)
- biber
- suvi biljni začin
- 2 kašike masti
- 1 šargarepa
Priprema
1. Mast staviti u dublju šerpu, uključiti da se otopi, pa poređati isečenu, piletinu.
2. Čim piletina malo porumeni izvaditi je u tanjir i držati na toplom.
3. Crni luk iseći na režnjeve,
papriku na krugove, šargarepu na sitnije kockice a tikvicu na krupne
kocke. Svo pripremljeno povrće staviti u masnoću, gde se meso pržilo, i
dinstati da malo omekša. Posuti sa biberom i biozačinom, po ukusu.
4. Kada povrće malo omekša dodati, oljušten i iseckan na kockice, paradajz.
5. Pržiti malo, pa dodati šampinjone isečene na četvrtine, kao i iseckani beli luk.
6. Zatim dodati očišćeni krompir,
isečen na četvrtine (odabrati manje krompire). Promešati, pa naliti
supom (staviti 300 ml vode da provri i ubaciti jednu kockicu za pileću
supu), pobiberiti i posuti biozačinom (ako je potrebno), poklopiti i
krčkati, malo, da se svi sastojci sjedine.
7. Za to vreme uključiti rernu da se
ugreje, na 180 stepeni. U jelo dodati kukuruz šećerac i kiselu pavlaku,
pa promešati. Ubaciti piletinu unutra i staviti u rernu, da se krčka
jedan sat.
8. Posle proteka datog vremena izvaditi paprikaš, ostaviti da se malo prohladi, pa poslužiti.
Коментари
Постави коментар