Pileći paprikaš iz rerne

Potrebno je:

  • 6 pilećih bataka sa karabatakom
  • 2 veće glavice crnog luka
  • 4 češnja belog luka
  • 2 sveže, zelene, paprike
  • 1 ljuta paprika
  • 1 manja tikvica
  • 2 veća paradajza
  • 200 g sitnijih šampinjona
  • 50 g kukuruza šećerca
  • 700 g krompira
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 1 kašika slatke aleve paprike
  • 2 kašičice ljute aleve paprike
  • 300 ml pileće supe (od 1 kockice za supu)
  • biber
  • suvi biljni začin
  • 2 kašike masti
  • 1 šargarepa

Priprema

1. Mast staviti u dublju šerpu, uključiti da se otopi, pa poređati isečenu, piletinu.
2. Čim piletina malo porumeni izvaditi je u tanjir i držati na toplom.
3. Crni luk iseći na režnjeve, papriku na krugove, šargarepu na sitnije kockice a tikvicu na krupne kocke. Svo pripremljeno povrće staviti u masnoću, gde se meso pržilo, i dinstati da malo omekša. Posuti sa biberom i biozačinom, po ukusu.
4. Kada povrće malo omekša dodati, oljušten i iseckan na kockice, paradajz.
5. Pržiti malo, pa dodati šampinjone isečene na četvrtine, kao i iseckani beli luk.
6. Zatim dodati očišćeni krompir, isečen na četvrtine (odabrati manje krompire). Promešati, pa naliti supom (staviti 300 ml vode da provri i ubaciti jednu kockicu za pileću supu), pobiberiti i posuti biozačinom (ako je potrebno), poklopiti i krčkati, malo, da se svi sastojci sjedine.
7. Za to vreme uključiti rernu da se ugreje, na 180 stepeni. U jelo dodati kukuruz šećerac i kiselu pavlaku, pa promešati. Ubaciti piletinu unutra i staviti u rernu, da se krčka jedan sat.
8. Posle proteka datog vremena izvaditi paprikaš, ostaviti da se malo prohladi, pa poslužiti.

Коментари

Популарни постови