Posna pizza (na vodi)
Za testo:
- 300 g belog brašna
- 300 g crnog brašna
- 400 ml vode
- 1/2 kockice kvasca
- 1,5 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
Za fil:
- pasirani paradajz
- 2 paprike
- 2 paradajza
- 200 g šampinjona
- 200 g zelenih maslinki
- 1 glavica ljubičastog luka
- 1 ljuta papričica
- origano
- kečap
Priprema
1. Testo: U toploj vodi, sa dodatkom
kašičice šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti obe vrste brašna, so
i pripremljeni kvasac. Zamesiti mekše testo i ostaviti da naraste.
2. Naraslo testo podeliti na pola
(za dva pleha pice). Pleh prekriti pek papirom. Na pobrašnjenoj radnoj
površini, pomoću oklagije, razviti testo. Razvijeno testo prebaciti u
pleh, preko pek papira.
3. Testo premazati pasiranim
paradajzom, pa ga posuti sa iseckanim šampinjonima, ljubičastim lukom,
maslinkama, paprikom, ljutom papričicom i iseckanim paradajzom. Posuti
sa origanom i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200
stepeni.
4. Pečenu picu iseći, preliti sa kečapom i poslužiti.
Коментари
Постави коментар