Posna pizza (na vodi)
Za testo:
- 300 g belog brašna
 - 300 g crnog brašna
 - 400 ml vode
 - 1/2 kockice kvasca
 - 1,5 kašičica soli
 - 1 kašičica šećera
 
Za fil:
- pasirani paradajz
 - 2 paprike
 - 2 paradajza
 - 200 g šampinjona
 - 200 g zelenih maslinki
 - 1 glavica ljubičastog luka
 - 1 ljuta papričica
 - origano
 - kečap
 
Priprema
      1. Testo: U toploj vodi, sa dodatkom
 kašičice šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti obe vrste brašna, so
 i pripremljeni kvasac. Zamesiti mekše testo i ostaviti da naraste.
     
    
      2. Naraslo testo podeliti na pola 
(za dva pleha pice). Pleh prekriti pek papirom. Na pobrašnjenoj radnoj 
površini, pomoću oklagije, razviti testo. Razvijeno testo prebaciti u 
pleh, preko pek papira. 
     
    
      3. Testo premazati pasiranim 
paradajzom, pa ga posuti sa iseckanim šampinjonima, ljubičastim lukom, 
maslinkama, paprikom, ljutom papričicom i iseckanim paradajzom. Posuti 
sa origanom i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 
stepeni. 
     
    
      4. Pečenu picu iseći, preliti sa kečapom i poslužiti.
     
    



Коментари
Постави коментар