Posni krem sa kestenom (na vodi)
Potrebno je:
- 1 kg kiselih jabuka
- 3 kašike žutog šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 limun (od 100 g)
- 250 g kesten pirea
- 1 kašičica cimeta
Priprema
1. Jabuke očistiti i iseći na kocke. Staviti u manju šerpu, sipati 1 l vode i staviti da se skuvaju.
2. Skuvane jabuke izvaditi
rešetkastom kašikom i ostaviti da se prohlade. Prohlađene jabuke staviti
u vanglicu, dodati žuti šećer, vanil šećer, cimet i sok od limuna.
3. Mikserom umutiti kao pire (može se koristiti i štapni blender). Ako treba dodati malo vode, u kojoj su se jabuke kuvale.
4. Na kraju dodati izmrvljeni kesten
pire i štapnim blenderom dobro sjediniti. Sipati u čaše, posuti cimetom
i ostaviti da se dobro ohladi, pa poslužiti.
Коментари
Постави коментар