Posni sataraš (na vodi)
Potrebno je:
- 1 veća glavica crnog luka
- 3 veća, sveža, paradajza
- 3 veće, sveže, paprike
- 200 g šampinjona
- 100 g soje u komadićima
- 100 ml pasiranog paradajza
- 2 kašike paradajz pirea
- 1/3 kašičice crnog, mlevenog, bibera
- suvi biljni začin
Priprema
1. Soju, u komadićima, potopiti toplom vodom i ostaviti da odstoji pola sata.
2. Crni luk očistiti i iseći na
rebarca, paradajz oljuštiti i iseći na kockice, papriku očistiti od
semenki i iseći na kockice, a šampinjone iseći na listiće.
3. Svo iseckano povrće staviti u
dublju (po mogućstvu) teflonsku posudu. Posuti mlevenim biberom i suvim
biljnim začinom, po ukusu, pa dobro promešati. Preliti sa pasiranim
paradajzom i staviti na šporet, da se krčka, na tihoj temperaturi, uz
povremeno mešanje.
4. Posle desetak minuta od krčkanja, ubaciti, isceđenu, soju. Ako su komadići soje krupniji, prepoloviti ih.
5. Kada se sok, koje je povrće
pustilo, zgusnuo, dodati paradajz pire, promešati, ako treba dosoliti i
pustiti još 1-2 minuta da krčka, pa ga skloniti i poslužiti.
Коментари
Постави коментар