Šnicle u sosu sa kiselim mlekom
Potrebno je:
- 1/2 kg svinjskih šnicli
- 300 g šampinjona
- 100 g margarina (putera)
- 200 ml kiselog mleka
- 5 češnja belog luka
- 1 kašika prezli
- 1 kašika brašna
- suvi biljni začin
- biber
Priprema
1. Meso istanjiti tučkom ili
zamoliti mesara da iseče tanje šnicle. Šnicle začiniti po ukusu.
Margarin rastopiti i svaku šniclu provući kroz rastopljeni margarin i
slagati u vatrostalnu činiju.
2. Šampinjone iseći na krupnije listiće i staviti preko mesa.
3. Zaliti sa ostatkom rastopljenog margarina.
4. U činiju staviti kiselo mleko,
dodati iseckani beli luk, biber i suvi biljni začin, po ukusu. Dobro
viljuškom sjediniti i preliti preko pečuraka i mesa, u vatrostalnoj
činiji.
5. Pokriti folijom i staviti da se
peče, u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C, pola sata. Zatim izvaditi
činiju iz rerne, skloniti pažljivo foliju (da se ne ispečete od pare) i vratiti još 15-ak minuta da se zapeče.
6. Poslužiti sa kroketima od krompira i salatom, po izboru.
Коментари
Постави коментар