Urmašice sa kokosom
Testo:
- 500 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 100 g kokosovog brašna
- 200 g kisele pavlake
- 250 g putera
- 2 žumanceta
- 2 kašike šećera u prahu
Sirup:
- 800 g šećera
- 900 ml vode
Priprema
1. Testo: U vanglicu staviti
omekšali puter, dodati šećer u prahu i, kremasto, umutiti. Dodati
žumanca i kiselu pavlaku, pa sjediniti. Brašno (250 g - T-500, a 250 g -
T-400) pomešati sa pecivom i kokosom, pa ubaciti u umućenu, kremastu,
smesu. Rukom, dobro, zamesiti testo, da se svi sastojci, potpuno,
sjedine.
2. Od pripremljenog testa napraviti
30 kuglica. Svaku kuglicu, rukom, razvući u mali valjak, staviti ga na
hrapavu stranu rendeta, pritisnuti i formirati urmašicu.
3. Urmašice poređati u, dobro,
podmazani pleh. Pripremljene urmašice staviti da se peču, u prethodno
zagrejanu rernu, na 190 stepeni. Pečene urmašice izvaditi i ostaviti da
se prohlade, dok se spremi sirup.
4. Sirup : Šećer i vodu staviti u dublju posudu, pa staviti na vatru da provri. Od momenta vrenja kuvati sirup deset minuta.
5. Vreo sirup preliti preko,
ohlađenog, kolača. Ostaviti da kolač upije sirup, i za to vreme 2 - 3
puta kolač preokrenuti, da bi bolje upio sirup. Kada se kolač ohladi
staviti ga u frižider, najmanje, jedan sat, pa poslužiti.
Коментари
Постави коментар