Urmašice sa kokosom
Testo:
- 500 g brašna
 - 1 kesica praška za pecivo
 - 100 g kokosovog brašna
 - 200 g kisele pavlake
 - 250 g putera
 - 2 žumanceta
 - 2 kašike šećera u prahu
 
Sirup:
- 800 g šećera
 - 900 ml vode
 
Priprema
      1. Testo: U vanglicu staviti 
omekšali puter, dodati šećer u prahu i, kremasto, umutiti. Dodati 
žumanca i kiselu pavlaku, pa sjediniti. Brašno (250 g - T-500, a 250 g -
 T-400) pomešati sa pecivom i kokosom, pa ubaciti u umućenu, kremastu, 
smesu. Rukom, dobro, zamesiti testo, da se svi sastojci, potpuno, 
sjedine.
     
    
      2. Od pripremljenog testa napraviti 
30 kuglica. Svaku kuglicu, rukom, razvući u mali valjak, staviti ga na 
hrapavu stranu rendeta, pritisnuti i formirati urmašicu.
     
    
      3. Urmašice poređati u, dobro, 
podmazani pleh. Pripremljene urmašice staviti da se peču, u prethodno 
zagrejanu rernu, na 190 stepeni. Pečene urmašice izvaditi i ostaviti da 
se prohlade, dok se spremi sirup.
     
    
      4. Sirup : Šećer i vodu staviti u dublju posudu, pa staviti na vatru da provri. Od momenta vrenja kuvati sirup deset minuta.
     
    
      5. Vreo sirup preliti preko, 
ohlađenog, kolača. Ostaviti da kolač upije sirup, i za to vreme 2 - 3 
puta kolač preokrenuti, da bi bolje upio sirup. Kada se kolač ohladi 
staviti ga u frižider, najmanje, jedan sat, pa poslužiti.
     
    



Коментари
Постави коментар