Ljuti sos uz ribu
Potrebno je:
- 1 ljuta crvena paprika (sveža)
- 4 češnja belog luka
- 200 ml pasiranog paradajza
- 100 ml belog vina
- 1 vezica svežeg peršuna
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice brašna
- 100 ml vode
- suvi biljni začin
- biber
- ulje
Priprema
1. Papriku očistiti od semena i
sitno iseckati. Beli luk i peršun, takođe, sitno iseckati. Na malo ulja
staviti iseckanu papriku da se prži. Kada paprika omekša, dodati beli
luk i nastaviti sa prženjem, dok i luk ne omekša. Zatim, dodati iseckani
peršun, pasirani paradajz i belo vino. Kuvati, uz povremeno mešanje,
oko pet minuta. Na kraju posuti sa kašičicom šećera i preliti vodom, u
kojoj je rastvoreno brašno. Promešati, minut-dva. Ispasirati štapnim
blenderom. Poslužiti uz prženu ribu.
Коментари
Постави коментар