Ljuti sos uz ribu
Potrebno je:
- 1 ljuta crvena paprika (sveža)
 - 4 češnja belog luka
 - 200 ml pasiranog paradajza
 - 100 ml belog vina
 - 1 vezica svežeg peršuna
 - 1 kašičica šećera
 - 2 kašičice brašna
 - 100 ml vode
 - suvi biljni začin
 - biber
 - ulje
 
Priprema
      1. Papriku očistiti od semena i 
sitno iseckati. Beli luk i peršun, takođe, sitno iseckati. Na malo ulja 
staviti iseckanu papriku da se prži. Kada paprika omekša, dodati beli 
luk i nastaviti sa prženjem, dok i luk ne omekša. Zatim, dodati iseckani
 peršun, pasirani paradajz i belo vino. Kuvati, uz povremeno mešanje, 
oko pet minuta. Na kraju posuti sa kašičicom šećera i preliti vodom, u 
kojoj je rastvoreno brašno. Promešati, minut-dva. Ispasirati štapnim 
blenderom. Poslužiti uz prženu ribu.
     
    



Коментари
Постави коментар