Piletina u soku od pomorandže
Potrebno je:
- 3 veća pileća karabataka
 - 1 kašičica pikantnog senfa
 - 1/2 kašičice mlevenog bibera
 - 1 kašika tabasko sosa
 - 1 kašika vorčester sosa
 - 1 kašika kečapa
 - 1 kašika biozačina
 - 1 veća pomorandža (sok)
 
...i još:
- 600 g krompira
 - 300 g šampinjona
 - 2 kašičice biozačina
 - 2 kašičice aleve paprike
 - 50 ml ulja
 - 100 ml belog vina
 
Priprema
      1. U dublju posudu pomešati sve 
navedene začine. Meso istrljati sa pripremljenim začinima, a ostatak 
začina preliti preko mesa i ostaviti da odstoji 30 minuta.
     
    
      2. Krompir očistiti i iseći na 
četvrtine. Šampinjone iseći na pola. Staviti isečeno povrće u dublju 
činiju, pa ga posuti sa biozačinom i alevom paprikom i dobro promešati. 
Naliti sa uljem i belim vinom i još jedanput promešati.
     
    
      3. U vatrostalnu činiju (prethodno 
nauljenu) izručiti pripremljeni krompir sa šampinjonima, pa preko 
poređati pileće meso. Preko mesa preliti ostatak marinade. Poklopiti 
činiju (ili prekriti alu folijom) i staviti da se peče u prethodno 
zagrejanu rernu na 200 stepeni jedan sat. 
     
    



Коментари
Постави коментар