Piletina u soku od pomorandže
Potrebno je:
- 3 veća pileća karabataka
- 1 kašičica pikantnog senfa
- 1/2 kašičice mlevenog bibera
- 1 kašika tabasko sosa
- 1 kašika vorčester sosa
- 1 kašika kečapa
- 1 kašika biozačina
- 1 veća pomorandža (sok)
...i još:
- 600 g krompira
- 300 g šampinjona
- 2 kašičice biozačina
- 2 kašičice aleve paprike
- 50 ml ulja
- 100 ml belog vina
Priprema
1. U dublju posudu pomešati sve
navedene začine. Meso istrljati sa pripremljenim začinima, a ostatak
začina preliti preko mesa i ostaviti da odstoji 30 minuta.
2. Krompir očistiti i iseći na
četvrtine. Šampinjone iseći na pola. Staviti isečeno povrće u dublju
činiju, pa ga posuti sa biozačinom i alevom paprikom i dobro promešati.
Naliti sa uljem i belim vinom i još jedanput promešati.
3. U vatrostalnu činiju (prethodno
nauljenu) izručiti pripremljeni krompir sa šampinjonima, pa preko
poređati pileće meso. Preko mesa preliti ostatak marinade. Poklopiti
činiju (ili prekriti alu folijom) i staviti da se peče u prethodno
zagrejanu rernu na 200 stepeni jedan sat.
Коментари
Постави коментар