Kiflice sa tri vrste sira
Za testo:
- 1/2 kg brašna
 - 100 g Moja Kravica Kuhinjica sitnog sira
 - 150 g Moja Kravica belog sira
 - 100 ml mleka
 - 100 ml ulja
 - 1 jaje
 - 1 belance
 - (žumance iskoristiti za premazivanje kiflica)
 - 2 kesice praška za pecivo
 - 1,5 kašičica soli
 
Za fil:
- 150 g kačkavalja
 
Priprema
      1. U vanglicu staviti brašno. Dodati
 Moja Kravica Kuhinjica sitan sir i Moja Kravica Beli sir, koji 
viljuškom, prethodno, izmrvimo. Zatim dodati jedno celo jaje, jedno 
belance, mleko, ulje, so i pecivo. Umesiti testo, podeliti ga na dva 
dela i ostaviti u frižider na pola sata. 
     
    
      2. Posle pola sata izvaditi testo iz
 frižidera i svaku polovinu podeliti na dva dela. Znači imamo, ukupno, 
četiri loptice testa. 
Uzeti jednu lopticu testa i razviti u krug. Krug podeliti na osam 
trouglova. Na početku svakog trougla staviti po kocku kačkavalja, saviti
 ivice testa preko sira (da, prilikom pečenja, kačkavalj ne iscuri) i 
uviti kiflicu. Postupak ponoviti i sa ostalim testom. 
     
    
      3. Kiflice poređati u pleh, preko 
pek papira. Premazati ih mešavinom žumanceta i malo, mleka, posuti 
susamom i staviti da se peku, u prethodno zagrejanoj rerni, na 180 C. 
Uživajte u vrućim kiflicama, mada ništa ne gube od ukusa ni kada se 
ohlade (ako ostanu).
     
    



Коментари
Постави коментар