Kiflice sa tri vrste sira
Za testo:
- 1/2 kg brašna
- 100 g Moja Kravica Kuhinjica sitnog sira
- 150 g Moja Kravica belog sira
- 100 ml mleka
- 100 ml ulja
- 1 jaje
- 1 belance
- (žumance iskoristiti za premazivanje kiflica)
- 2 kesice praška za pecivo
- 1,5 kašičica soli
Za fil:
- 150 g kačkavalja
Priprema
1. U vanglicu staviti brašno. Dodati
Moja Kravica Kuhinjica sitan sir i Moja Kravica Beli sir, koji
viljuškom, prethodno, izmrvimo. Zatim dodati jedno celo jaje, jedno
belance, mleko, ulje, so i pecivo. Umesiti testo, podeliti ga na dva
dela i ostaviti u frižider na pola sata.
2. Posle pola sata izvaditi testo iz
frižidera i svaku polovinu podeliti na dva dela. Znači imamo, ukupno,
četiri loptice testa.
Uzeti jednu lopticu testa i razviti u krug. Krug podeliti na osam
trouglova. Na početku svakog trougla staviti po kocku kačkavalja, saviti
ivice testa preko sira (da, prilikom pečenja, kačkavalj ne iscuri) i
uviti kiflicu. Postupak ponoviti i sa ostalim testom.
3. Kiflice poređati u pleh, preko
pek papira. Premazati ih mešavinom žumanceta i malo, mleka, posuti
susamom i staviti da se peku, u prethodno zagrejanoj rerni, na 180 C.
Uživajte u vrućim kiflicama, mada ništa ne gube od ukusa ni kada se
ohlade (ako ostanu).
Коментари
Постави коментар