Svinjska rebra u marinadi
Potrebno je:
- 1,2 kg svinjskih rebara u komadu
Marinada:
- 4 čena belog luka
- 1,5 kašičica soli
- 1 kašičica kima
- 1 kašika origana
- 1 kašika ljute, mlevene, paprike
- 1 glavica crnog luka
- 2 kašike šećera
- 1 pomorandža (sok)
- 2 kašičice mlevenog bibera
- 50 ml ulja
- 2 kašike vinskog sirćeta
Ostalo:
- 1 kg krompira
- biozačin
- ulje
Priprema
1. Kim staviti u suvu šerpicu, pa ga propržiti da pusti aromu. Staviti ga u avan i izmrviti.
2. U blender staviti sve navedene sastojke (soka od pomorandže treba da bude 50 ml), pa ih
umutiti da se napravi kašasta smesa.
3. Meso staviti u pleh, pa ga dobro premazati sa marinadom, sa obe strane. U premazivanju mesa potrošiti svu marinadu.
4. Tako premazano meso, zajedno sa
plehom, uvući u kesu i ostaviti u frižider, da prenoći. Narednog dana ga
izvaditi i staviti u, dobro podmazani, pekač.
Krompir oljuštiti i preseći ga na pola, po dužini. Staviti ga u dublji
sud i posuti sa biozačinom i uljem. Dobro promešati, pa ga poređati oko
mesa.
5. Poklopiti (ili dobro zatvoriti
alu folijom) i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 130
stepeni - 2,5 sata. Posle datog vremena izvaditi pekač, otklopiti i,
ako je potrebno, vratiti da se meso zarumeni. Ja nisam vraćala, jer je
jelo dobilo lepu boju i pod poklopcem.
6. Iseći meso, staviti ga na oval, poređati krompiriće i poslužiti uz salatu, po ukusu.
Коментари
Постави коментар