Svinjska rebra u marinadi
Potrebno je:
- 1,2 kg svinjskih rebara u komadu
 
Marinada:
- 4 čena belog luka
 - 1,5 kašičica soli
 - 1 kašičica kima
 - 1 kašika origana
 - 1 kašika ljute, mlevene, paprike
 - 1 glavica crnog luka
 - 2 kašike šećera
 - 1 pomorandža (sok)
 - 2 kašičice mlevenog bibera
 - 50 ml ulja
 - 2 kašike vinskog sirćeta
 
Ostalo:
- 1 kg krompira
 - biozačin
 - ulje
 
Priprema
1. Kim staviti u suvu šerpicu, pa ga propržiti da pusti aromu. Staviti ga u avan i izmrviti.
     
    
2. U blender staviti sve navedene sastojke (soka od pomorandže treba da bude 50 ml), pa ih
     
    umutiti da se napravi kašasta smesa.
3. Meso staviti u pleh, pa ga dobro premazati sa marinadom, sa obe strane. U premazivanju mesa potrošiti svu marinadu.
     
    
4. Tako premazano meso, zajedno sa 
plehom, uvući u kesu i ostaviti u frižider, da prenoći. Narednog dana ga
 izvaditi i staviti u, dobro podmazani, pekač. 
Krompir oljuštiti i preseći ga na pola, po dužini. Staviti ga u dublji 
sud i posuti sa biozačinom i uljem. Dobro promešati, pa ga poređati oko 
mesa.
     
    
5. Poklopiti (ili dobro zatvoriti 
alu folijom) i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 130 
stepeni - 2,5 sata. Posle datog vremena izvaditi  pekač, otklopiti i, 
ako je potrebno, vratiti da se meso zarumeni. Ja nisam vraćala, jer je 
jelo dobilo lepu boju i pod poklopcem.
     
    
6. Iseći meso, staviti ga na oval, poređati krompiriće i poslužiti uz salatu, po ukusu.
     
    



Коментари
Постави коментар