Nugat torta
Korice:
- 10 jajeta
 - 15 kašika šećera
 - 10 kašika brašna
 - 5 kašika ulja
 - 5 kašika kakaoa
 - 2,5 kašičice praška za pecivo
 - 15 kašika mlevenog lešnika
 
Fil:
- 200 g čokolade
 - 200 g pečenog, mlevenog, lešnika
 - 500 g margarina za mazanje
 - 150 g šećera u prahu
 
...i još:
- 200 g belog šlag krema
 - 150 g čokolade
 - 80 g margarina za mazanje
 
Priprema
1. Korice: Korice peći u plehu, vel.
 35x20cm. Od navedenih sastojaka ispeći pet korica. Za jednu koricu je 
potrebno - 2 jajeta, 3 kašike šećera, 2 kašike brašna, 1 kašika kakaoa, 1
 kašika ulja, 3 kašike mlevenog lešnika i pola kašičice peciva.
     
    
      2. Korice peći preko pek papira. 
Pečene korice slagati jednu preko druge, a između svake da bude pek 
papir. Kada i zadnju koricu ispečete, staviti pek papir i, korice, 
prekriti kuhinjskom krpom, dok se sprema fil (kasnije ne treba da ih 
prelivate ni sa čim, da bi omekšale).
     
    
      3. Fil: Lešnik ispeći i dok je još 
vruć skloniti ljuspice. Ohladiti ga i samleti. Čokoladu rastopiti na 
pari i ohladiti. Margarin umutiti sa šećerom u prahu, dodati 
rastopljenu, ohlađenu, čokoladu i mlevene lešnike. Dobro sjediniti i 
ostaviti u frižider, pola sata.
     
    
      4. Korice ređati u odgovarajuću 
posudu i svaku filovati, pripremljenim, filom. Celu tortu premazati 
umućenim šlag kremom. Staviti u frižider, da se šlag stegne
     
    
      5. Za preliv, čokoladu rastopiti na 
pari, zajedno sa margarinom. Ostaviti u frižider, da se, blago, stegne. 
Preliti preko torte i ostaviti da se glazura, potpuno, stegne. 
     
    



Коментари
Постави коментар