Nugat torta
Korice:
- 10 jajeta
- 15 kašika šećera
- 10 kašika brašna
- 5 kašika ulja
- 5 kašika kakaoa
- 2,5 kašičice praška za pecivo
- 15 kašika mlevenog lešnika
Fil:
- 200 g čokolade
- 200 g pečenog, mlevenog, lešnika
- 500 g margarina za mazanje
- 150 g šećera u prahu
...i još:
- 200 g belog šlag krema
- 150 g čokolade
- 80 g margarina za mazanje
Priprema
1. Korice: Korice peći u plehu, vel.
35x20cm. Od navedenih sastojaka ispeći pet korica. Za jednu koricu je
potrebno - 2 jajeta, 3 kašike šećera, 2 kašike brašna, 1 kašika kakaoa, 1
kašika ulja, 3 kašike mlevenog lešnika i pola kašičice peciva.
2. Korice peći preko pek papira.
Pečene korice slagati jednu preko druge, a između svake da bude pek
papir. Kada i zadnju koricu ispečete, staviti pek papir i, korice,
prekriti kuhinjskom krpom, dok se sprema fil (kasnije ne treba da ih
prelivate ni sa čim, da bi omekšale).
3. Fil: Lešnik ispeći i dok je još
vruć skloniti ljuspice. Ohladiti ga i samleti. Čokoladu rastopiti na
pari i ohladiti. Margarin umutiti sa šećerom u prahu, dodati
rastopljenu, ohlađenu, čokoladu i mlevene lešnike. Dobro sjediniti i
ostaviti u frižider, pola sata.
4. Korice ređati u odgovarajuću
posudu i svaku filovati, pripremljenim, filom. Celu tortu premazati
umućenim šlag kremom. Staviti u frižider, da se šlag stegne
5. Za preliv, čokoladu rastopiti na
pari, zajedno sa margarinom. Ostaviti u frižider, da se, blago, stegne.
Preliti preko torte i ostaviti da se glazura, potpuno, stegne.
Коментари
Постави коментар