Svinjski vrat sa kimom
Potrebno je:
- 700 g svinjskog vrata (3 veća parčeta)
- 2 kašičice kima
- 6 češnja belog luka
- 2 lovorova lista
- 200 ml belog vina
- 100 g putera
- 70 ml ulja
- suvi biljni začin
- biber
Priprema
1. Meso začiniti suvim biljnim začinom i biberom, po ukusu. U dublji pleh, za pečenje, sipati ulje, pa poređati meso.
2. Beli luk očistiti i preseći na
pola, pa ga rasporediti preko mesa. Meso, takođe, posuti i sa kimom.
Staviti u pleh i lorber. Puter iseckati i staviti ga preko mesa. Najzad,
sa strane, sipati vino.
3. Pleh pokriti alu folijom i staviti u,
prethodno zagrejanu, rernu, da se peče na 200 stepeni. Posle sat
vremena pečenja, izvaditi pleh, preokrenuti meso i vratiti ponovo u
rernu, dok meso blago ne porumeni. Pazite da ga ne prepečete, samo da malo promeni boju..
4. Poslužite pečeno meso (toliko je
mekano, da nož nije ni potreban) uz pire krompir i salatu, po želji. I,
naravno, uz hladan Staropramen. Živeli!
Коментари
Постави коментар