Svinjske krmenadle u vinskom sosu
Potrebno je:
- 3 deblje krmenadle
- biber
- suvi biljni začin
Fil:
- 2 veća čena belog luka
- 1 manja vezica peršuna
- 100 g krem sira
Sos:
- 2 kašičice brašna
- 50 ml crvenog vina
- 150 ml vode
- 50 ml gustog jogurta
- 1 kašika ljutog ajvara
...i još:
- 250 ml belog vina
- 2 čena belog luka
- brašno
Priprema
1. Meso začiniti po želji. Ja koristim začinsku so (Kotanyi) za pečenje na žaru. Začinjeno meso ostaviti dva sata u frižideru.
2. Zatim izvaditi meso iz frižidera i, svaku, krmenadlu iseći po sredini, do koske (da se napravi "džep").
3. Fil: Beli luk i peršun sitno iseckati. Dodati krem sir i dobro sjediniti.
U svaku krmenadlu staviti po jednu kašiku fila, preklopiti i, otvor, pričvrstiti čačkalicama.
4. Krmenadle uvaljati u brašno i staviti da se prže dok ne dobiju rumenu boju.
5. Zatim u tiganj ubaciti dva čena belog luka, neoljuštena, samo pritisnuta da puknu.
6. Naliti belo vino i nastaviti , na
tihoj vatri, dinstanje, dok meso ne omekša. Prženo meso izvaditi u
tanjir i držati ga na toplom (na šporetu).
7. Sos: Iz tiganja izvaditi beli
luk, pa drvenom varjačom sastrugati sve što je ostalo od prženja mesa. U
vodi razmutiti brašno, dodati crveno vino i jogurt, pa dobro sjediniti.
Sipati u tiganj i promešati da se sjedini sa masnoćom.
8. Dodati ajvar i mešati da se
sjedini sa smesom. Ostaviti da proključa i skloniti. Ne treba da se
soli, jer je već slano od prženja mesa. Ako želite ređi sos dodati još
malo tople vode.
9. Poslužiti uz salatu po želji i uz čašu dobrog crnog vina. Prijatno!
Коментари
Постави коментар