Svinjske krmenadle u vinskom sosu
Potrebno je:
- 3 deblje krmenadle
 - biber
 - suvi biljni začin
 
Fil:
- 2 veća čena belog luka
 - 1 manja vezica peršuna
 - 100 g krem sira
 
Sos:
- 2 kašičice brašna
 - 50 ml crvenog vina
 - 150 ml vode
 - 50 ml gustog jogurta
 - 1 kašika ljutog ajvara
 
...i još:
- 250 ml belog vina
 - 2 čena belog luka
 - brašno
 
Priprema
      1. Meso začiniti po želji. Ja koristim začinsku so (Kotanyi) za pečenje na žaru. Začinjeno meso ostaviti dva sata u frižideru.
     
    
      2. Zatim izvaditi meso iz frižidera i, svaku, krmenadlu iseći po sredini, do koske (da se napravi "džep").
     
    
      3. Fil: Beli luk i peršun sitno iseckati. Dodati krem sir i dobro sjediniti.
U svaku krmenadlu staviti po jednu kašiku fila, preklopiti i, otvor, pričvrstiti čačkalicama.     
    
4. Krmenadle uvaljati u brašno i staviti da se prže dok ne dobiju rumenu boju.
     
    
5. Zatim u tiganj ubaciti dva čena belog luka, neoljuštena, samo pritisnuta da puknu.
     
    
6. Naliti belo vino i nastaviti , na
 tihoj vatri, dinstanje, dok meso ne omekša. Prženo meso izvaditi u 
tanjir i držati ga na toplom (na šporetu).
     
    
7. Sos: Iz tiganja izvaditi beli 
luk, pa drvenom varjačom sastrugati sve što je ostalo od prženja mesa. U
 vodi razmutiti brašno, dodati crveno vino i jogurt, pa dobro sjediniti.
 Sipati u tiganj i promešati da se sjedini sa masnoćom.
     
    
8. Dodati ajvar i mešati da se 
sjedini sa smesom. Ostaviti da proključa i skloniti. Ne treba da se 
soli, jer je već slano od prženja mesa. Ako želite ređi sos dodati još 
malo tople vode.
     
    
9. Poslužiti uz salatu po želji i uz čašu dobrog crnog vina. Prijatno!
     
    



Коментари
Постави коментар