Pita sa krem sirom
Potrebno je:
- 1/2 kg tankih kora za pitu
 
Fil:
- 400 g feta sira
 - 250 g krem sira
 - 1 čaša kisele pavlake
 - 3 jaja
 - 1 kesica praška za pecivo
 - 100 ml jogurta
 - 2 kašičice soli
 
...i još:
- ulje
 
Priprema
      1. U dublju posudu staviti feta sir,
 pa ga viljuškom izdrobiti. Dodati krem sir, kiselu pavlaku i jaja, i, 
viljuškom, umutiti da bude penasto. Zatim dodati jogurt, pecivo i so, pa
 sve, dobro, sjediniti. 
     
    
      2. Na radnoj površini raširiti jednu
 koru, popskati je uljem i naneti dve kašike fila. Razmazati po celoj 
kori. Uzeti dužu stranu kore i preklopiti je do pola kore. Isto uraditi i
 sa drugom stranom. Poprskati sa uljem i vrlo tanko premazati filom 
(toliko tanko samo da ne bude suva kora). Preklopiti jednu stranu preko 
druge, premazati uljem i preklapati, da se dobije trougao.
     
    
      3. Dobijeni trougao staviti u 
podmazani pleh. Nastaviti sa mazanjem kora dok ima materijala. Poređanu 
pitu premazati sa ostatkom fila i staviti da se peče, u prethodno 
zagrejanoj rerni, na 190 stepeni. Kada počne da rumeni smanjiti na 170 
stepeni i ispeći do kraja. 
     
    
      4. Pečenu pitu izvaditi i ne pokrivati. Sačekati da se malo prohladi i poslužiti uz jogurt. 
     
    



Коментари
Постави коментар