Pita sa krem sirom
Potrebno je:
- 1/2 kg tankih kora za pitu
Fil:
- 400 g feta sira
- 250 g krem sira
- 1 čaša kisele pavlake
- 3 jaja
- 1 kesica praška za pecivo
- 100 ml jogurta
- 2 kašičice soli
...i još:
- ulje
Priprema
1. U dublju posudu staviti feta sir,
pa ga viljuškom izdrobiti. Dodati krem sir, kiselu pavlaku i jaja, i,
viljuškom, umutiti da bude penasto. Zatim dodati jogurt, pecivo i so, pa
sve, dobro, sjediniti.
2. Na radnoj površini raširiti jednu
koru, popskati je uljem i naneti dve kašike fila. Razmazati po celoj
kori. Uzeti dužu stranu kore i preklopiti je do pola kore. Isto uraditi i
sa drugom stranom. Poprskati sa uljem i vrlo tanko premazati filom
(toliko tanko samo da ne bude suva kora). Preklopiti jednu stranu preko
druge, premazati uljem i preklapati, da se dobije trougao.
3. Dobijeni trougao staviti u
podmazani pleh. Nastaviti sa mazanjem kora dok ima materijala. Poređanu
pitu premazati sa ostatkom fila i staviti da se peče, u prethodno
zagrejanoj rerni, na 190 stepeni. Kada počne da rumeni smanjiti na 170
stepeni i ispeći do kraja.
4. Pečenu pitu izvaditi i ne pokrivati. Sačekati da se malo prohladi i poslužiti uz jogurt.
Коментари
Постави коментар