Pileća krilca u marinadi sa kurkumom
Potrebno je:
- 1,5 kg pilećih krilaca
 
Za marinadu:
- 3 kašike kiselog mleka
 - 3 kašike kisele pavlake
 - 3 kašike ulja
 - 3 kašike kečapa
 - 3 kašike senfa
 - 3 kašike soja sosa
 - 3 čena sitno iseckanog, belog luka
 - 3 kašičice meda
 - 1 kašičica suvog peršuna
 - 1 kašičica origana
 - 1 kašičica kurkume
 - 2 kašike čili sosa
 - 2 kašičice suvog biljnog začina
 
Priprema
      1. Pileća krilca oprati i ostaviti da se ocede od vode.
     
    
      2. Marinada: U dublju posudu 
staviti: Kiselo mleko, kiselu pavlaku, ulje, kečap, senf, soja sos, 
iseckani beli luk, med, peršun, origano, kurkumu, suvi biljni začin i 
čili sos (čili sos može da se izostavi, ukoliko se ne jede ljuto).
     
    
      3. Smesu, dobro, kašikom sjediniti. U
 pripremljenu marinadu stavljati pileća krilca, jedno po jedno i dobro 
ih uvaljati u, pripremljenu, marinadu. Poklopiti i ostaviti u frižider, 
da odstoje dva sata. 
     
    
      4. Na dno velikog pleha, od električnog šporeta, staviti pek papir, pa rasporediti pileća krilca, zajedno sa marinadom.
     
    
      5. Staviti da se peku, u prethodno 
zagrejanu rernu, na 200 stepeni. Kada porumene, izvaditi pleh, okrenuti 
krilca, smanjiti temperaturu na 190 stepeni i ostaviti da krilca dobiju 
rumenu boju i sa druge strane.
     
    
      6. Poslužiti ih uz prilog po želji. 
     
    



Коментари
Постави коментар