Pileća krilca u marinadi sa kurkumom
Potrebno je:
- 1,5 kg pilećih krilaca
Za marinadu:
- 3 kašike kiselog mleka
- 3 kašike kisele pavlake
- 3 kašike ulja
- 3 kašike kečapa
- 3 kašike senfa
- 3 kašike soja sosa
- 3 čena sitno iseckanog, belog luka
- 3 kašičice meda
- 1 kašičica suvog peršuna
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica kurkume
- 2 kašike čili sosa
- 2 kašičice suvog biljnog začina
Priprema
1. Pileća krilca oprati i ostaviti da se ocede od vode.
2. Marinada: U dublju posudu
staviti: Kiselo mleko, kiselu pavlaku, ulje, kečap, senf, soja sos,
iseckani beli luk, med, peršun, origano, kurkumu, suvi biljni začin i
čili sos (čili sos može da se izostavi, ukoliko se ne jede ljuto).
3. Smesu, dobro, kašikom sjediniti. U
pripremljenu marinadu stavljati pileća krilca, jedno po jedno i dobro
ih uvaljati u, pripremljenu, marinadu. Poklopiti i ostaviti u frižider,
da odstoje dva sata.
4. Na dno velikog pleha, od električnog šporeta, staviti pek papir, pa rasporediti pileća krilca, zajedno sa marinadom.
5. Staviti da se peku, u prethodno
zagrejanu rernu, na 200 stepeni. Kada porumene, izvaditi pleh, okrenuti
krilca, smanjiti temperaturu na 190 stepeni i ostaviti da krilca dobiju
rumenu boju i sa druge strane.
6. Poslužiti ih uz prilog po želji.
Коментари
Постави коментар