Svinjske šnicle punjene sremušem, pečurkama i parmezanom
Potrebno je:
- 3 veće šnicle od svinjskog buta
 - 3 kašike majoneza
 - 1 kašičica dižon senfa
 - 6 kašika prezli
 - 3 kašike izrendanog parmezana
 - 400 g šampinjona
 - 1/2 vezice sremuša
 - 150 g dimljenog kačkavalja
 - 100 ml belog vina
 - suvi biljni začin
 - biber (sveže mleveni)
 
Priprema
1. Zamolite mesara da vam iseče što 
šire svinjske šnicle. Meso, tučkom, dobro istanjiti (ja meso stavim u 
kesu, pa ga tučkom tanjim, da ne bih povredila strukturu mesa). Svako 
parče mesa posuti, po ukusu, sveže mlevenim biberom i suvim biljnim 
začinom.
     
    
2. U manjoj posudi staviti senf i 
majonez, pa kašikom, dobro, sjediniti. U drugu posudu staviti prezle i 
izrendani parmezan i promešati, da se sastojci sjedine.
     
    
3. Šampinjone iseći na listiće i 
staviti da se dinstaju, na malo ulja. Pečurke dinstati, dok, sasvim, ne 
omekšaju i dok ne ispari voda, koju su pečurke pustile. Skloniti ih sa 
vatre i posuti biberom i suvim biljnim začinom, po ukusu. Promešati i 
ostaviti da se, potpuno, ohlade. Sremuš oprati i iseckati. Svaku šniclu 
premazati, sa jedne i druge strane, mešavinom senfa i majoneza. Preko 
staviti mešavinu prezli i parmezana, pa rukom pritisnuti, da se smesa od
 prezli zalepi za majonez. Isto uraditi i sa drugom stranom šnicle.
     
    
4. Na sredinu šnicle staviti deo 
isprženih pečuraka i deo, iseckanog, sremuša. Preklopiti, vrlo malo, 
ivice mesa, pa čvrsto uviti rolat. 
     
    
5. Rolate mesa poređati u odgovarajuću posudu, koja ide u rernu.
     
    
6. Preko šnicli posuti ostatak 
isprženih šampinjona, naliti vino (sa strane) i prekriti alu folijom. 
Pripremljeno meso staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 
180 stepeni, jedan sat.
     
    
7. Nakon jednog sata izvaditi posudu iz rerne, skloniti foliju i meso posuti sa, krupno, izrendanim, dimljenim, kačkavaljem.
     
    
8. Vratiti posudu u rernu, još 15 minuta, da se jelo zapeče.
     
    
9. Svinjske šnicle iseći ukoso i poslužiti, uz odgovarajuću salatu.
     
    



Коментари
Постави коментар