Svinjske šnicle punjene sremušem, pečurkama i parmezanom
Potrebno je:
- 3 veće šnicle od svinjskog buta
- 3 kašike majoneza
- 1 kašičica dižon senfa
- 6 kašika prezli
- 3 kašike izrendanog parmezana
- 400 g šampinjona
- 1/2 vezice sremuša
- 150 g dimljenog kačkavalja
- 100 ml belog vina
- suvi biljni začin
- biber (sveže mleveni)
Priprema
1. Zamolite mesara da vam iseče što
šire svinjske šnicle. Meso, tučkom, dobro istanjiti (ja meso stavim u
kesu, pa ga tučkom tanjim, da ne bih povredila strukturu mesa). Svako
parče mesa posuti, po ukusu, sveže mlevenim biberom i suvim biljnim
začinom.
2. U manjoj posudi staviti senf i
majonez, pa kašikom, dobro, sjediniti. U drugu posudu staviti prezle i
izrendani parmezan i promešati, da se sastojci sjedine.
3. Šampinjone iseći na listiće i
staviti da se dinstaju, na malo ulja. Pečurke dinstati, dok, sasvim, ne
omekšaju i dok ne ispari voda, koju su pečurke pustile. Skloniti ih sa
vatre i posuti biberom i suvim biljnim začinom, po ukusu. Promešati i
ostaviti da se, potpuno, ohlade. Sremuš oprati i iseckati. Svaku šniclu
premazati, sa jedne i druge strane, mešavinom senfa i majoneza. Preko
staviti mešavinu prezli i parmezana, pa rukom pritisnuti, da se smesa od
prezli zalepi za majonez. Isto uraditi i sa drugom stranom šnicle.
4. Na sredinu šnicle staviti deo
isprženih pečuraka i deo, iseckanog, sremuša. Preklopiti, vrlo malo,
ivice mesa, pa čvrsto uviti rolat.
5. Rolate mesa poređati u odgovarajuću posudu, koja ide u rernu.
6. Preko šnicli posuti ostatak
isprženih šampinjona, naliti vino (sa strane) i prekriti alu folijom.
Pripremljeno meso staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na
180 stepeni, jedan sat.
7. Nakon jednog sata izvaditi posudu iz rerne, skloniti foliju i meso posuti sa, krupno, izrendanim, dimljenim, kačkavaljem.
8. Vratiti posudu u rernu, još 15 minuta, da se jelo zapeče.
9. Svinjske šnicle iseći ukoso i poslužiti, uz odgovarajuću salatu.
Коментари
Постави коментар