Torta sa jagodama
Potrebno je:
- 300 g mlevenog keksa
 - 150 g sitno iseckanog kikirikija
 - 150 g šećera u prahu
 - 150 g otopljenog margarina
 
Fil:
- 500 ml slatke pavlake
 - 150 g šećera u prahu
 - 300 g sitnog (neslanog) sira
 - 1 čaša kisele pavlake
 - 2 kesice želatina
 - 800 g jagoda
 
Priprema
1. Mleveni keks staviti u dublju 
posudu. Dodati istopljeni margarin, šećer u prahu i iseckani kikiriki 
(ako je potrebno dodati i malo mleka) i zamesiti, da može da se formira 
kora. Kalup sa obručem (vel. 26 cm)  podmazati uljem a ivice obložiti sa
 providnom folijom. Staviti pripremljeni keks i formirati koru (utapkati
 rukom).
     
    
2. Jedan deo jagoda iseći na pola i poređati ih (sečena strana okrenuta prema stranicama kalupa) u krug, uz kalup.
     
    
3. Fil: Umutiti čvrsto slatku 
pavlaku. Dodati šećer u prahu i sjediniti. Dodati sitan sir i kiselu 
pavlaku, pa sve umutiti. Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice i 
dodati u umećeni fil. Mikserom sve sjediniti.
     
    
4. Od umućenog fila odvojiti jednu 
trećinu i 6 kašika (za ukrašavanje). U ostatak fila staviti iseckane 
jagode (odvojiti za ukrašavanje), promešati i staviti preko kore od 
keksa. Preko staviti odvojenu jednu trećinu belog fila. Poravnati i 
dekorisati sa odvojenih šest kašika fila i jagodama. Ostaviti preko noći
 u frižideru. Sutradan izvaditi kalup, skinuti obruč, staviti tortu na 
tacnu i poslužiti.
     
    



Коментари
Постави коментар