Voćna torta sa tri vrste čokolade
Potrebno je:
- 5 jaja
 - 100 g šećera
 - 2 kesice vanil šećera sa ukusom ruma
 - 60 g margarina
 - 100 g mlečne čokolade
 - 100 g crne čokolade
 - 100 g bele čokolade
 - 1/2 l slatke pavlake
 - 1 kesica želatina
 - 300 g tropskog voća (jedno pakovanje)
 - 200 g šećera u prahu
 - 150 g plazma keksa
 - mleko
 
Za ukrašavanje torte:
- 50 g crne čokolade
 - 20 g maslaca
 
Priprema
      1. Odvojiti belanca od žumanaca. 
Belanca staviti u dublju posudu i, uz postepeno dodavanje 100 g šećera, 
čvrsto umutiti. Dodavati jedno po jedno žumance i umutiti, da se dobije 
kremasta smesa. 
     
    
      2. Ovu smesu sipati u posudu, koja 
je pogodna za šporet, i skuvati krem, na pari. U skuvani krem dodati rum
 šećer, promešati i ostaviti da se, krem, ohladi. Margarin, viljuškom, 
penasto umutiti i dodati u ohlađeni krem, od jaja. Dobro sjediniti.
     
    
      3. Slatku pavlaku, čvrsto, umutiti, 
uz dodavanje 200 g šećera u prahu. Želatin pripremiti prema uputstvu sa 
pakovanja. U krem sa jajima dodati tri kašike, umućene, slatke pavlake, 
dobro promešati, pa, krem sa jajima, sipati u slatku pavlaku. Umutiti 
mikserom. Dodati pripremljeni želatin i sjediniti.
     
    
      4. Dobijeni krem podeliti na tri, 
jednaka, dela. Sve tri vrste čokolade, svaku posebno, rastopiti na pari,
 ili u mikrotalasnoj (što je mnogo brže).
Tropsko voće, prethodno odmrznuto, dobro ocediti. Možete koristiti voće 
koje želite. Ja sam, prvi put, naišla na pakovanje tropskog voća, pa sam
 htela da ga isprobam. Ako ste u mogućnosti da ga nađete, obavezno 
napravite neki desert sa njim. Ukus je poseban.
     
    
      5. U jednu trećinu krema dodati, 
rastopljenu, crnu čokoladu, u drugu trećinu krema staviti mlečnu 
čokoladu i u ostatak krema staviti belu čokoladu. Mikserom dobro 
sjediniti krem sa, dodatim, rastopljenim, čokoladama. U beli deo fila 
ubaciti voće i, kašikom, promešati.
     
    
      6. Uzeti kalup, vel. 35x12x8 cm, i 
celog ga obložiti sa, samolepljivom, providnom folijom. U kalup staviti,
 prvo, deo sa crnom čokoladom i ravnomerno ga rasporediti. Ako želite da
 vam delovi filova budu "pod konac" razdvojeni, onda svaki deo fila koji
 stavite u kalup, ostavite u zamrzivač, oko 15-ak minuta (znači stavite 
fil sa crnom čokoladom, ostavite u zamrzivač, pa onda fil sa belom 
čokoladom, u zamrzivač, i na kraju ide fil sa mlečnom čokoladom). Ja 
nisam mogla da toliko čekam, pa linije razdvajanja filova nisu idealne, 
ali je zato ukus fantastičan. 
     
    
      7. Zatim ide fil sa belom čokoladom i
 voćem i, na kraju, fil sa mlečnom čokoladom. Preko zadnjeg fila 
poređati plazma keks, prethodno potopljen u mleko. 
     
    
      8. Tortu prekriti providnom folijom i
 ostaviti, preko noći, u frižideru. Narednog dana tortu prevrnuti, na 
odgovarajuću tacnu i skloniti foliju.
Tortu ukrasiti rastopljenom čokoladom (Čokoladu i maslac rastopiti na 
vodenoj pari i malo prohladiti. Staviti čokoladu u kesicu za zamrzivač, 
kojoj se, vrlo malo, odseče jedna strana i išarati tortu).
     
    



Коментари
Постави коментар