Domaći čokoladni puding
Potrebno je:
- 2 jajeta
 - 2 žumanceta
 - 180 g šećera
 - 20 g kakaoa
 - 3 kašike gustina
 - 600 ml mleka
 - 180 g čokolade
 - 50 g margarina
 - 1 kašičica ekstrakta vanile
 - 5 kapi esencije pomorandže
 - prstohvat soli
 
Priprema
      1. Odvojiti belanca, u odgovarajuću 
posudu, i čvrsto ih umutiti, uz postepeno dodavanje šećera. Dodati 
žumanca i sjediniti sa, umućenim, belancima. Dodati, mešavinu, kakaoa i 
gustina i, dobro, umutiti. Razrediti sa 300 ml mleka (od 600 ml).
     
    
      2. Čokoladu izlomiti, dodati 
iseckani margarin i staviti na, tihu, vatru da se rastopi. Rastopljenu 
čokoladu skloniti sa vatre i dodati ekstrakt vanile i esenciju 
pomorandže. Promešati. 
     
    
      3. Ostalih 300 ml mleka staviti da 
se ugreje. Vruće mleko, polako, sipati u smesu sa jajima, neprestano 
muteći. Dobijenu smesu vratiti, ponovo, na šporet i, na tihoj vatri, 
skuvati puding, uz neprestano mućenje.
     
    
      4. U skuvani puding sipati rastopljenu čokoladu i vratiti na šporet, još 1-2 minuta. 
     
    
      5. Modlice za puding isprati hladnom
 vodom i sipati skuvani puding. Pokriti providnom folijom i ostaviti da 
se, puding, prohladi na sobnoj temperaturi, pa modlice staviti u 
frižider, da se, puding, potpuno ohladi.
     
    
      6. Izvaditi iz frižidera, skloniti 
foliju i puding prevrnuti na tacnu za posluženje. Skloniti modlice i 
poslužiti, domaći čokoladni, puding. Možete ga poslužiti sa kuglom 
sladoleda, ali izvrsno se slaže i sa jagodama.
     
    



Коментари
Постави коментар